Programska oprema
24.04.2007 09:21

Deli z drugimi:

Share

Nova različica Pande Antivirus + Firewall 2007

Panda Software je izdala novo različico Panda Antivirus + Firewall 2007, združljivo z operacijskim sistemom Windows Vista. Rešitev vključuje nov sistem za blokiranje zlonamernih naslovov URL in posebej narejeno orodje za ustavljanje škodljive programske opreme, ki za skrivanje uporablja tehnike korenskih orodij (rootkit). Združljivost z Windows Vista je ena ključnih značilnosti nove različice, ki je združljiva tudi z 64-bitnimi Windowsi XP, napravo Tablet PC in Media Centrom.

“Windows Vista je bil predstavljen kot eden najvarnejših operacijskih sistemov. Vendar je bilo odkritih več ranljivosti, ki se lahko izkoristijo za okužbo računalnika, na katerem teče ta operacijski sistem. Zato je priporočljivo imeti dodatno zaščito, ki dopolnjuje in povečuje varnost Viste,” pojasnjuje Jaime Herrero-Velarde, direktor trženja za domače uporabnike v Panda Software.

“Ena od funkcionalnosti, ki se lahko izboljša, je požarna pregrada. Vista vključuje vgrajeno požarno pregrado, vendar nima vseh funkcij, ki izpolnjujejo zaščitne zahteve. Panda Antivirus + Firewall 2007 vključuje preprečevanje vdorov za omrežja WiFi, odkrivanje omrežnega škodljivega programja, privzeto pregledovanje prihajajočega in odhajajočega prometa ter popoln sistem za odkrivanje vdorov (Intrusion Detection System)”, dodaja Herrero-Velarde.

Panda Antivirus + Firewall 2007 torej vključuje tudi sistem za blokiranje zlonamernih naslovov ULR. To orodje uporabnikom preprečuje dostop do spletnih strani, narejenih za izvajanje napadov ribarjenja ali tistih, ki vsebujejo vohunsko programsko opremo, zaradi česar je naloga borbe z grožnjami učinkovitejša. Nova rešitev iz Pande Software vključuje tudi posebej narejeno tehnologijo za zaščito pred škodljivo programsko opremo, ki uporablja korenska orodja, rootkite. To so programi, ki se uporabljajo za zakrivanje procesov zlonamernih kod, zaradi česar jih je težje odkriti. Za izboljšanje zaščite pred tovrstnimi orodji Panda Antivirus + Firewall 2007 odkriva datoteke, povezane s skritimi procesi in okužene s korenskimi orodji, ter jih označi kot škodljivo programsko opremo za brisanje.

Antivirus + Firewall 2007 zagotavlja učinkovito, avtomatično in stalno zaščito pred vsemi vrstami škodljive programske opreme in zlonamernimi hekerji, pravijo pri Pandi. Takorekoč podvoji varnost osebnih računalnikov s tehnologijami TruPrevent™, ki varujejo pred neznanimi virusi in vsiljivci, ponuja pa tudi različno dodatno zaščito pred številnimi drugimi vrstami groženj.

Že obstoječi uporabniki Pande Antivirus + Firewall 2007 lahko novo različico naložite brezplačno. Povezavo najdete spodaj.


Prijavi napako v članku