Računalništvo, telefonija
10.05.2010 11:22
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nova, okolju prijazna “eko-tipkovnica”

“Eko-tipkovnica”, izdelana iz recikliranih materialov, predstavlja popoln nadomestek njene plastične predhodnice
Eko-tipkovnica
Eko-tipkovnica

Fujitsu predstavlja prvo, okolju prijazno »eko-tipkovnico«, ki je izdelana iz recikliranih materialov. Fujitsu je kar 45 odstotkov plastičnih komponent nadomestil z bio razgradljivimi materiali, pri čemer tudi občutno zmanjšuje izpuste CO2. Funkcionalnost in cena tipkovnice sta popolnoma primerljivi z njeno plastično predhodnico.

Čeprav sta okolju prijazna tipkovnica in njena plastična različica na pogled ter po uporabi skorajda neločljivi, sta kar dva dela nove tipkovnice izdelana iz popolnoma bio razgradljivih materialov. Fujitsu je pri izdelavi sprednjega dela tipkovnice, oz. naslonila za roke, uporabil snov ARBOFORM, ki temelji na ligninu (sestavini lesa) v kombinaciji z naravnimi vlakni in dodatki. Iz bio razgradljive snovi, BIOGRADE, je izdelana tudi celotna osnova tipkovnice.

Fujitsu je razvil »eko-tipkovnico« kot del svojega nabora izdelkov proGREEN, ki so prijazni do okolja in se ravnajo po načelih Zelenega IT. V Fujitsu ocenjujejo, da bodo z uporabo recikliranih in okolju prijaznih materialov prihranili okoli 60,000 kilogramov plastike na leto.

Poleg primerljive funkcionalnosti in cene, nova tipkovnica ponuja tudi pet dodatnih tipk, ki predstavljajo bližnjico do priljubljenih programov, oblikovanje pa je prilagojeno udobni uporabi. Če k temu dodamo še večjo odgovornost do okolja, »eko-tipkovnica« predstavlja prvo izbiro potrošnikov.

V prihajajoči številki tiskane izdaje Računalniških novic 9XV si lahko preberete več o zelenem prizadevanju podjetja Fujitsu, hkrati pa sodelujete v nagradnem žrebanju Fujitsu za eko tipkovnico. Več podrobnosti pa kot rečeno v četrtek znotraj predstavitvenih člankov.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Fujitsu Technology solutions GesmbH
Za več informacij so vam na voljo pri Fujitsu Technology solutions GesmbH
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Fujitsu logo

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Fujitsu Technology solutions GesmbH? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku