Igre
23.11.2009 10:48
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nova igra za ljubitelje igranja domišljijskih vlog: A Farewell to Dragons

Igra je kot nalašč za vse ljubitelje klasičnega igranja domišljijskih vlog.
Igra je kot nalašč za vse ljubitelje klasičnega igranja domišljijskih vlog.

Tokrat bomo nekaj besed namenili relativno neznani, a zato nič slabši igri “A Farewell to Dragons“, ruskega razvijalca KranX Productions. Igra je za ruski trg pod naslovom “Not The Time For Dragons” izšla že pred dvema letoma, založnik 1C Company pa se je šele sedaj odločil, da jo ponudi še v angleški različici. Ker igra nima potenciala postati prodajna uspešnica v slogu “Dragon Age”, žal ni bila deležna obširne promocije in je za sedaj na voljo le v digitalni obliki. Kot sem že omenil, pa igra nikakor ni slaba in je vsekakor vredna vsaj omembe, če že ne nakupa. Vsaj za tiste, ki smo ljubitelji starošolskih FRP-jev v stilu igre “Arcanum” in tudi “Baldur’s gate“.

Glede na to, da je igra v Rusiji izšla že pred dvema letoma, seveda ni za pričakovati vrhunske trendovske grafike in govora. Toda nič ne de, igra se za to odkupi z nizkimi strojnimi zahtevami in globoko igralnostjo ter zgodbo. Ta se namreč odvija v svetu, ki temelji na romanu znotraj Rusije precej znanih avtorjev Sergeya Lukyanenka in Nikolaya Perumova. Svet znotraj igre in romanov se deli na tri področja – Notranji svet (naš svet), Srednji svet in Zunanji svet. Igro pričnemo kot običajni doktor znotraj našega sveta, vse dokler nas ne obišče skrivnostna 13-letna deklica in se nenadoma ne znajdemo v Srednjem svetu, ki mu seveda grozi nevarnost, mi pa smo edini, ki ga lahko rešimo. Sliši se precej klišejsko, toda znotraj igre je tudi nekaj preobratov v zgodbi, ki popestrijo dogajanje, tako da ta vsekakor ni dolgočasna in povsem predvidljiva.

Samo igranje rahlo spominja na igro “Dungeon Siege“, a to je le prvi vtis, igra je drugače mnogo bolj podobna starim klasikam kot so “Fallout”, “Baldurs Gate” in ne nazadnje tudi “Arcanum”, kjer se ravno tako mešata magija in tehnologija. Dobrodošlo je tudi, da rešitev nekaterih stranskih nalog vpliva tudi na poznejše igranje. Tako imamo v nekem trenutku v igri možnost prizanesti nekemu banditu in ga pustiti pri življenju. Če to storimo, se prikaže nekaj ur kasneje skupaj s svojimi sinovi in nam pomaga v boju pri neki drugi nalogi, za tem pa ga lahko tudi sprejmemo v druščino. Ta je drugače sestavljena iz do šestih likov, med katerimi, kot je v tovrstnih igrah v navadi, vsak obvlada drugo področje. Nekateri obvladajo magijo, drugi hladna orožja in tretji tehnologijo ter strelno orožje. Za uspešno igranje pa je seveda potrebno najti pravo in najbolj učinkovito kombinacijo različnih poklicev.

Za vse tiste, ki bi želeli igro kupiti, je ta na voljo na spletni strani GamersGate, žal pa ni na voljo preizkusne verzije. Boste pa v igri najbolj uživali vsi tisti, ki ste igrali “Arcanum” in vam je dogajala steampunkovska mešanica magije in tehnologije ter globoki razvejani dialogi.


Prijavi napako v članku