Slika, tv, avdio
Računalništvo, telefonija
Življenjski slog
26.11.2021 15:15
Posodobljeno 2 meseca nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nova dimenzija zvoka – sodelovanje pametnih televizorjev Samsung in zvočnih naprav

Tehnologija, ki razkriva, kaj uporabniki želijo.

Družba Samsung, kot vodilni proizvajalec na področju tehnologije za domačo zabavo, v procesu razvoja in inovacij vsakodnevno izboljšuje sisteme avdio izdelkov. Z vsakim novim izdelkom in serijo prinaša novo revolucionarno izkušnjo. Sistem zvočnih naprav Samsung v sinhronizaciji s Samsung televizorji zagotavlja celovito zvočno izkušnjo in novo raven užitka doživljanju vsebin.

Pametni televizorji s stalnimi OTT (over-the-top) inovacijami pri uporabnikih vzbujajo željo po novi izkušnji pri gledanju video vsebin v svojih domovih. Ob povečanju gledanja video vsebin v domačem okolju zaradi ukrepov za obvladovanje širitve epidemije in s tem manjše dinamike gibanja ljudi, se je povečala tudi potreba po vrhunski domači video izkušnji.

Poln, jasen in globok zvok igra ključno vlogo pri zagotavljanju najboljše izkušnje. Z ustvarjanjem novih zvočnih doživetij je Samsung dvignil raven kakovosti zvoka višje s 16 kanali in številnimi izboljšanimi funkcijami, ki prinašajo še večje zadovoljstvo uporabnikov. Vrhunska modela zvočnikov, ki to ponujata sta HW-Q950A in HW-Q900A.

Kino dvorana “Dnevna soba”

Samsung je 9.1.4-kanalni model predstavil leta 2020, v letu 2021 pa je podjetje stopilo še korak dlje s svojim najnovejšim 11.1.4-kanalnim modelom HW-Q950A, ki ima dva zadnja prostorska zvočna kanala.

“Novo dodani kanali se nahajajo ob strani zadnjih prostorskih zvočnikov in prispevajo k resničnemu doživljanju prizorov, kot so let letala ali hitra vožnja avtomobilov. Omogočajo, da se zvok odbije od stranskih sten, preden doseže občinstvo,” je dejal Samsungov načrtovalec izdelkov Mingio Oh.

Impresiven zvok, ki je značilen za kinematografe, zagotavljajo visoko zmogljivi zvočniki, ki zapolnijo celoten prostor z jasnim in kakovostnim zvokom. Zahvaljujoč 11.1.4 kanalnim zvočnikom, tehnologiji Dolby Atmos in sistemu soundbar zvočnikov Samsung HW-Q950A lahko uporabniki svojo dnevno sobo spremenijo v inovativno kino dvorano in doživijo novo izkušnjo pri gledanju najljubših video vsebin, kot je realističen zvok naliva ali vzlet letala.

»Soočamo se z medijskimi vsebinami, ki se nenehno razvijajo in zahtevajo razvoj zvoka, ki mora biti bogatejši, polnejši in izrazitejši. Zvok postaja vse bolj pomemben, saj ljudje danes gledajo široko paleto programov, ki posvečajo veliko pozornosti kakovosti zvoka, kot so glasbene oddaje in filmi,« pravi Haekwang Park, glavni inženir laboratorija za zvok pri Samsung Visual Display Business.

Samsung soundbar zvočnik HW-Q950A v sožitju z modeli televizorjev 2021 in s pomočjo SpaceFit Sound+ tehnologije, ki analizira okolje v katerem se nahaja uporabnik, ponuja osupljiv zvok, ki se prilagaja okolici.

Q-Symphony – nova izkušnja zvoka

Običajno se pri povezovanju sistema soundbar in televizorja zvok oddaja samo iz sistema soundbar, kar rado povzroča tehnične težave, kot so nesinhroni zvok in razlike v jakosti med napravama. Vrhunski strokovnjaki in zvočni inženirji iz Samsung Audio Laboratorija s sedežem v Kaliforniji, so razvili novo tehnologijo Q-Symphony. Ta predstavlja združljivost, povezljivost in sinhronizacijo vgrajenega in zunanjega avdio sistema, zaradi česar avdio sistem televizorja in zvočnik zvenita kot popolnoma uglašen orkester. Samsung je s povezovanjem teh dveh zvočnih sistemov uporabnikom prinesel popolnoma novo izkušnjo. Q-Symphony te težave premaga z vključitvijo stereoskopskega zvočnega učinka, ki omogoča reprodukcijo zvoka tako prek avdio sistema naprave kot prek sistema zvočnikov.

Za več informacij obiščite Samsungovo medijsko središče na news.samsung.com.

Vas zanima več iz te teme?
Samsung televizorji Samsung

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani
Za več informacij so vam na voljo pri SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ARCHUS.SI d.o.o.

Cankarjeva ulica 9c, 6000 Koper/capodistria, Tel: 070 890 096
O podjetju Archus.si  ARCHUS.SI d.o.o. je podjetje iz Kopra. Kot prvi v Sloveniji so leta 2008 oz. 2009 začeli ponujati nekaj aktualnih in zanimivih produktov nove tehnologije, kot ... Več

Tiskarna Babič s.p.

Log 38, 2345 Bistrica ob Dravi, Tel: 040 231 395
Tiskarna Babič s.p. je družinsko podjetje s 35 letno tradicijo. Pri svojih naročnikih dosegamo visoke ocene po kvaliteti, odzivnosti in točnosti dobav, na kar smo zelo ponosni. ... Več
Zlati partner

SOPHOS d.o.o.

Germova ulica 9, 8000 Novo mesto, Tel: 07 393 56 00
Podjetje Sophos je sinonim za zagotavljanje IT varnosti in varovanje podatkov za podjetja. Danes njihovi izdelki varujejo več kot 240.000 podjetij in 100 milijonov uporabnikov. Zaupajo ... Več
Bronasti partner

3BM d.o.o.

Cesta železarjev 7a, 4270 Jesenice, Tel: 04 583 64 44
Tehnološke servisne delavnice so bile v zadnjem letu eden izmed stebrov, ki so omogočali, da je lahko tehnologija poskrbela za karseda normalen potek življenja. Poraba in povpraševanje ... Več