Strojna oprema
14.08.2006 09:11

Deli z drugimi:

Share

Nova delovna postaja Dell Precison 390

Podjetje Dell je z delovno postajo Dell Precision 390 razširilo svojo linijo namiznih delovnih postaj Precision v Evropi, na Bližnjem vzhodu in v Afriki (EMEA). Precision 390 je sistem, zasnovan za postavljanje novih standardov pri vzpostavljanju ravnotežja med delovanjem, prilagodljivostjo in vrednostjo, ko gre za upravljanje najbolj zahtevnih aplikacij.

Delovna postaja Dell Precision 390 vsebuje najnovejšo grafiko OpenGL za upravljanje slik z visoko ločljivostjo in inovativna dvojedrna procesorja Intel® Core™ 2 Duo in Extreme, kar omogoča doseganje izrazitih delovnih izboljšav aplikacij, tako v zabavnem kot strojnem tridimenzionalnem oblikovanju. Z novo in bolj učinkovito mikroarhitekturo lahko z delovno postajo Dell Precision 390 dosežete izboljšave: do 63 odstotkov pri delovanju računalnika, do 56 odstotkov pri primerjalnih testih za aplikacije ter do 88 odstotkov pri grafiki za urejanje videa, pri animacijah in računalniško podprtem oblikovanju (CAD).

Delovna postaja Dell Precision 390 prav tako vključuje izboljšano ohišje, ki omogoča odlično prilagodljivost pri nameščanju in prestavljanju. Stranke lahko na preprost način spreminjajo postavitev iz stolpa v namizno konfiguracijo, ker pa je ohišje primerno za vgradnjo v vgradne omare, je idealno za večje omrežne postavitve. Večje reže na sprednji ploskvi in novi toplotni senzor z delovanjem v realnem času omogočajo izboljšavo zračnega toka, s tem pa tudi boljše toplotno delovanje sistema. Toplotni senzor z delovanjem v realnem času tudi pomaga izboljšati učinkovitost ventilatorjev in omogoča povprečno 20 odstotkov tišje delovanje v mirovanju.

Delovna postaja Dell Precision 390 nadaljuje prizadevanja podjetja Dell, da zagotovi najboljšo učinkovitost za določeno ceno in dopolnjuje pred kratkim predstavljeni namizni delovni postaji Dell Precision 690 in 490.

“Podjetje Dell je z delovnima postajama Dell Precision 690 in Dell Precision 490 povečalo delovne sposobnosti standardnih industrijskih profesionalnih delovnih postaj,” pravi Eric Greffier, Director Corporate Client Products, pri Dell EMEA. Dell Precision 390 je zasnovan kot popolno dopolnilo linije namiznih računalnikov, saj ponuja izboljšano učinkovitost delovanja in nadgradljivost, z nedosegljivo ceno in velikim številom certifikatov skladnosti s programsko opremo.

Za uporabnike delovnih postaj Dell Precision je lahko koristna tudi povečana učinkovitost in prilagajanje z Dellovimi novimi naprednimi konfiguracijskimi storitvami. Ob nakupu lahko stranke spremenijo in prilagodijo Dellov standardni operacijski sistem ter konfiguracijo sistema, ki ga naročajo.

Dell Precision 390 – glavne značilnosti:
– nova dvojedrna procesorja Intel® Core™ 2 Duo in Extreme;
– prilagodljivo delovanje arhitekture: od enojedrnega procesorja z 800 MHz do dvojedrnega procesorja s 1,066 MHz in od 2 do 4MB predpomnilnika L2;
– izbor trdih diskov SATA in SAS do 750 GB, vključno s funkcijo RAID; možnost konfiguracije do štirih trdih diskov, ki je s funkcijo RAID mogoča za dva ali več diskov;
– prilagodljivost pomnilnika do 8 GB
– grafična tehnologija NVIDIA in ATI za naprednejšo grafiko
– inovativno in prilagodljivo ohišje, oblikovano za povečano zanesljivost, preprost dostop in izboljšano hlajenje ter tiho delovanje.


Prijavi napako v članku