Programska oprema
07.11.2006 06:08

Deli z drugimi:

Share

Nov zagon za neodvisno filmsko distribucijo v Sloveniji

Družba iTIVI (www.itivi.si), vodilni ponudnik spletne izposoje filmskih vsebin pri nas, je danes z zavodom Štaderzen in produkcijsko hišo Super 16 podpisala dogovor o ekskluzivni distribuciji nagrajenega dokumentarnega filma Poročno potovanje (Honeymoon), avtorja Dražena Štaderja, za namen izposoje DVDjev. Dogovor je precedens na slovenskem filmskem trgu in neodvisnim filmskim ustvarjalcem utira novo pot do slovenskega občinstva.

iTIVI s svojo storitvijo spletne izposoje pokriva celotno Slovenijo tako, da svojim naročnikom v značilni rdeči kuverti pošilja DVDje neposredno v domače nabiralnike. Dogovor med družbo iTIVI in filmskimi ustvarjalci izkorišča iTIVIjevo rdečo kuverto kot nov način distribucije, ki bo slovenski film pripeljal naravnost na domače ekrane.

Dražen Štader, avtor dokumentarnega filma Poročno potovanje, ki kot prvi naslov vstopa v tovrstno obliko iTIVIjeve distribucije, je ob tem povedal: “Menim, da smo naredili zabaven new age film, ki zahteva novodobni tip distribucije, kar iTIVI nedvomno je. Poročno potovanje pa je s tem dogovorom končno dobilo svoje občinstvo.”

iTIVI s tem dogovorom uresničuje svoje poslanstvo bogatenja filmske kulture na domu. Štaderjevo Poročno potovanje se bo vključilo v iTIVIjevo obsežno in raznoliko zbirko filmskih naslovov na DVDju. “V filmu Poročno potovanje smo prepoznali neizkoriščen potencial prodornega slovenskega filma, kot pa je žal v slovenskem filmskem prostoru že navada, film ni našel prave poti do svojega občinstva. S tem dogovorom smo tako dosegli dvoje: obogatili smo ponudbo za naše naročnike in slovenskemu filmu omogočili ustrezno promocijo. Prepričani smo, da je kakovostnih filmskih ustvarjalcev v Sloveniji še veliko in želimo si še več tovrstnih sodelovanj,” je dejal Gregor Cuzak, direktor družbe iTIVI.

Poslovni dogovor med družbo iTIVI in ustvarjalci sloni na dveh pomembnih stebrih: delitvi prihodka od izposoje ter ustrezni promociji filma tako na spletnem mestu www.itivi.si kot tudi v drugih oglasnih sredstvih, ki jih sicer koristi iTIVI za oglaševanje svoje storitve.

iTIVIjevi naročniki si bodo lahko Poročno potovanje izposojali od 10. novembra dalje.


Prijavi napako v članku