Računalništvo, telefonija
17.06.2014 19:47

Deli z drugimi:

Share

Nov zagon za Bitcoin?

Virtualna valuta pridobiva na priznanju.
Nov zagon za Bitcoin?
Nov zagon za Bitcoin?

Prihod nove valute Bitcoin je do sedaj sestavljen iz številnih vzponov in padcev. Slednje se izraža v izrazitem nihanju valute, ki se je samo v zadnjih nekaj mesecih gibala med 300 in skoraj 800 evri. Glavna težava se zdi privajanje finančnega sektorja na novo valuto in s tem povezana zavračanja sprejemanja načina plačila z valuto Bitcoin.

Ena izmed takšnih ovir je bila neprisotnost mobilnih aplikacij za opravljanje transakcij na platformi iOS. Vendar je tudi na tem področju pred kratkim prišlo do spremembe, saj je Apple spremenil določilo o nedovoljeni uporabi virtualnih valut pri plačilu za realne storitve in izdelke. S tem so aplikacije, ki se ukvarjajo z opravljanjem plačilnega prometa z valuto Bitcoin, dovoljene. V spletni trgovini App Store se je hitro znašla prva, ki to tudi omogoča. Coin Pocket (http://bit.ly/1y8W8h9) je tako na voljo tudi slovenskim uporabnikom platforme iOS, ki bi želeli sprejemati ali pošiljati virtualno valuto in voditi svoj račun.

Kljub temu uporaba aplikacije Coin Pocket in podobnih aplikacij še ni povsem samoumevna, saj je treba pri tem upoštevati zakonodajo države, v kateri se uporabnik nahaja, in hkrati prevzeti vso odgovornost pri morebitnih zakonskih določbah, ki bi bile kršene zaradi uporabe valute Bitcoin.


Prijavi napako v članku