Računalništvo, telefonija
10.02.2021 14:15
Posodobljeno 5 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nov slovenski izdelek v svetu 3D tiskanja

.. O 3D tisku je veliko govora, po drugi strani pa se mnogim, ki se z njim poklicno ne ukvarjajo, zdi, da je to oddaljena tehnologija, ki šele prihaja. Ta trditev je hkrati pravilna in nekoliko zmotna ..
Nov slovenski izdelek v svetu 3D tiskanja
Nov slovenski izdelek v svetu 3D tiskanja

3D tisk nam ponuja neslutene možnosti ustvarjanja rešitev na bolj enostaven in hitrejši način. Ne drži, da je to tehnologija, ki šele prihaja, saj je med nami prisotna že nekaj časa, vsekakor pa drži, da zagotovo še ni dosegla svojega vrha. V mnogih panogah 3D tisk uporabljajo že danes, možnosti uporabe pa so skorajda neskončne, saj nekako velja, da gre za eno najbolj obetavnih tehnologij prihodnosti.

V industriji lahko 3D tisk uporabljamo za izdelavo prototipov, sestavnih delov končnih izdelkov ali končnih izdelkov samih. Tudi v zobozdravstvu ga že uporabljajo, prav tako v zdravstvu, in v prihodnosti ne bo prav nič nenavadnega, če bomo protetične pripomočke kar natisnili s pomočjo 3D tiskalnika. Pred kratkim smo lahko brali celo, da je znanstvenikom uspelo natisniti miniaturno človeško srce.

3D tisk ima veliko prednosti

V osnovi gre za postopek, pri katerem z dodajanjem materiala iz digitalnega modela izdelamo fizični objekt oziroma predmet. Ena najboljših lastnosti je, da pri 3D tisku, v nasprotju z drugimi tehnikami ustvarjanja končnega izdelka, porabimo le toliko materiala, kot ga za 3D model potrebujemo. Material se na ploščo nalaga po plasteh in fizični model je iz enega kosa. Lahko ima premikajoče in gibljive dele, lahko je tudi votel. Za tiskanje lahko uporabimo različne materiale, tako se tudi izdelki razlikujejo po trdnosti, prožnosti, elastičnosti in drugih lastnostih.

Kaj je Heliores 3D Rapid 10?

Helios Resins je razvil prvega v liniji produktov pod blagovno znamko Heliores 3D – nadeli so mu ime Heliores 3D Rapid 10. Ker nam samo ime ne pove prav veliko, poglejmo za kaj gre in čemu je produkt namenjen. Rapid 10 je tekoči fotopolimer za 3D tiskanje in je namenjen splošni uporabi s številnimi tipi tiskalnikov SLA in DLP.

Omogoča hitro in zelo natančno tiskanje elementov. Uporablja se lahko na primer za prototipe in modeliranje ter ima podobne lastnosti kot ABS in PLA. Rapid 10 je zasnovan tako, da preprečuje ukrivljanje in zagotavlja dobro spajanje slojev, zato je primeren tako za prototipe kot za kompleksne končne izdelke, orodja ali manjše proizvodne serije. Rapid 10 je visoko reaktiven in natančen tekoči polimer in je prvi produkt Helios Resins, ki ni namenjen izključno za industrijo, temveč tudi za končnega uporabnika.

Heliores 3D Rapid 10 se uporablja v zobozdravstvu in v splošne namene, z nadaljnjim razvojem produktov pa bo možna uporaba tudi v ostalem zdravstvu, modeliranju, prototipih, celo pri ustvarjanju nakita, arhitekturi in inženiringu.

Za več informacij jim pišite na info@resinshelios.com ali pa jih obiščite na www.resinshelios.com.

Ključne prednosti Heliores 3D Rapid 10:

  • visoka reaktivnost,
  • visoka stopnja natančnosti,
  • nizki operativni stroški.

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

GROWTHCOM d.o.o.

PE Ljubljana, Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana, Tel: 051 313 192
Growthcom - vaš specialist za digitalni marketing Svoje 10-letne izkušnje s področja prodaje in digitalnega marketinga je z nami delil direktor podjetja, David Fabjan. V Growthcomu ... Več
Zlati partner

AVTERA d.o.o. – LINKSYS

Litijska 259, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 58 53 610
Linksys, internet - sinonim za kvalitetno mrežno opremo, ki zagotavlja stik s svetom. Zmogljiva, varna in zanesljiva oprema za dom in manjša podjetja. Rešitve, ki jih Linksys ... Več
Zlati partner

SOPHOS d.o.o.

Germova ulica 9, 8000 Novo mesto, Tel: 07 393 56 00
Podjetje Sophos je sinonim za zagotavljanje IT varnosti in varovanje podatkov za podjetja. Danes njihovi izdelki varujejo več kot 240.000 podjetij in 100 milijonov uporabnikov. Zaupajo ... Več
Zlati partner

BROTHER CEE GmbH

Plemljeva ulica 2, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 030 600 474
Dejavni so v 28 državah, Brotherjevi izdelki pa so na voljo v več kot 100 državah.  Od ustanovitve korporacije leta 1934 si prizadevajo, da bi ideje prenesli v prakso z ustvarjanjem ... Več