Igre
16.06.2011 14:44
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nov del Assassin’s Creeda prihaja v novembru

Ali gre za zadnje poglavje priljubljene igre?
Ali gre za zadnje poglavje priljubljene igre?

Kot vse kaže, bomo zadnji obrok priljubljenega Ubisoftovega Assassin’s Creeda videli v 11. mesecu tega leta. Glede na to, da se je zadnji del (Assassin’s Creed: Brotherhood) predstavil brez kakšnega pompa in končal brez konca zgodbe, se nadaljevanje pričakuje s precejšnjo napetostjo. Igra je bila predstavljena prejšnji teden na sejmu E3 v Los Angelesu, kjer je podjetje Ubisoft praznovalo 25-letnico obstoja in ustvarjanja hitov in evergreenov v svetu računalniških iger.

Tako kot v prejšnjem nadaljevanju bo tudi tokrat igra združljiva s standardno trojko – PC, Playstation 3 in Xbox 360. Kar se tiče nekaterih globljih razprav o tem, da to ni Assassin’s Creed 4 ali celo 3, pa lahko rečemo, da razpravljavci niti sami ne vedo ali ne želijo razkriti resnice o tej nekoliko zapleteni situaciji. Vsakdo, ki je kadarkoli igral omenjeno igro, dobro ve, da je Brotherhood nadaljevanje Assassin’s Creeda 2, ki nima v sami zgodbi nič skupnega s prvim delom AC-ja. Revelations tako ne bo nič drugega kot nadaljevanje Brotherhooda.

Zgodba temelji na Eziovem prihodu v Konstantinopel (danes Istanbul), kjer zbira informacije o predmetu, tako močnem, da lahko za vedno naredi konec vojni med templarji in assassini. No, o tem je obveščen tudi Altair, junak prvega dela igre. Ezio skuša preko zbranih spominov oživeti zgodbo svojih prednikov, s čimer bi prišel do želenega cilja. Medtem se Desmond poskuša prebiti iz Animusa, kjer je ostal nezavesten. V tem delu bodo dejansko prikazani vsi trije glavni liki, a če je verjeti Ubisoftu, potem se bo zgodba junakov Ezia in Altaira tukaj tudi za večno končala. Ali to pomeni konec igre ali le konec obdobja v iskanju Desmondovih spominov, bomo videli, a upamo lahko, da bo ekipa Ubisofta napravila še več zgodb, si izmislila potomce junakov Ezia in Altaira in nam pustila uživanje ob tej super igri.

Vas zanima več iz te teme?
Ubisoft igre

Prijavi napako v članku