Telefoni
20.07.2011 15:19

Deli z drugimi:

Share

Nokia že desetletje Greenpeacova številka ena

Nokia za čisto okolje
Nokia za čisto okolje

Vse več uporabnikov se začenja zavedati vpliva mobilnih telefonov na okolje. Zato v skladu s tem tudi izbirajo mobilne telefone, ki jih bodo uporabljali. Nokia je na področju skrbi za okolje že leta vodilni ponudnik na trgu mobilnih telefonov. Zaradi svoje zavezanosti skrbi za čisto okolje je tudi na vrhu Greenpeacovega seznama 18 najbolj čistih proizvajalcev elektronskih naprav. Uporabniki, ki jih zanima vpliv njihovega mobilnega telefona Nokia na okolje, lahko podatke o tem najdejo na spletnem ekološkem profilu Nokie.

Zavezanost skrbi za čisto okolje Nokie se kaže na več ravneh. Pri proizvodnji mobilnih telefonov je pomembna energijska učinkovitost. Prav tako so energijsko učinkoviti polnilniki Nokia, ki v stanju pripravljenosti porabijo zelo malo energije. Nokia tudi strogo nadzoruje uporabo okolju prijaznih materialov. Tako je leta 2008 postala prvi proizvajalec, pri katerem nobena naprava v ponudbi ni vsebovala polivinil klorida (PVC) ali bromiranih zaviralcev gorenja (BFR). Od takrat je Nokia brez uporabe teh materialov razvila že več kot 40 novih mobilnih telefonov.

Poleg tega skrb za okolje zahteva izvirne rešitve na področju pakiranja izdelkov, zagotavljanje zelenih storitev in recikliranje. Nokia si zato stalno prizadeva zmanjšati embalažo in pri njeni izdelavi uporabljati najbolj okolju prijazne materiale.

Tudi v Ovi Trgovini so uporabnikom mobilnih telefonov Nokia na razpolago številne aplikacije, povezane s prizadevanjem za čisto okolje.

Vas zanima več iz te teme?
Nokia telefoni

Prijavi napako v članku