Računalništvo, telefonija
17.08.2010 11:54
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nokia z novo Nokio X3 prvič predstavlja funkcionalnost »Touch and Type«

Nokia X3 Touch and Type
Nokia X3 Touch and Type

Z izjemno tanko obliko ter z edinstveno kombinacijo zaslona na dotik in klasične številske tipkovnice predstavlja Nokia X3 inovacijo, s katero Nokia utrjuje položaj v tem segmentu mobilnih telefonov. Gre za prvi Nokiin »Touch and Type« telefon, ki uporabnikom omogoča hitro tipkanje na svetlem barvnem zaslonu na dotik ter preprosto tipkanje SMS-sporočil in telefonskih številk na številski tipkovnici z 12 tipkami. Nokia X3 predvidoma pride na trg v tretjem četrtletju letošnjega leta. Njena ocenjena maloprodajna cena pred davki in subvencijami pa bo 125 evrov.

S sodobnim videzom in debelino zgolj 9.6 mm – s tem je to eden najtanjših Nokiinih telefonov nasploh – se Nokia X3 odlično poda v vsako torbico ali žep. Ohišje iz brušenega aluminija v petih živih barvah pa se prilagaja uporabnikovemu razpoloženju ali obleki.

Kljub svoji velikosti Nokia X3 ponuja številne funkcije, vključno s 3G, WLAN, glasbenim predvajalnikom in FM-radiem. Ljubitelji fotografije in družabnega mreženja bodo navdušeni tudi nad kamero z ločljivostjo petih milijonov slikovnih pik in štirikratno digitalno povečavo za fotografiranje ali snemanje video posnetkov.

Nokia X3 ima tudi dve namenski tipki za glasbo in sporočanje za hiter dostop do pomembnejših storitev Ovi, vključno z družabnimi omrežji in zabavnimi aplikacijami. Poleg Ovi E-pošte Nokia X3 ponuja še storitev Nokia Messaging, ki lahko uporabnikove osebne e-poštne račune in najljubše račune za klepet potisne tudi neposredno na telefon.

Uporabniki se lahko že z rahlim dotikom zaslona povežejo s spletom in dostopajo do številnih storitev ter več tisoč aplikacij v Ovi Trgovini. Na nekaterih trgih bo novi telefon na voljo tudi s storitvijo Ovi Music Unlimited. Ta storitev omogoča dostop do neomejenega nabora najnovejših glasbenih hitov, ki jih lahko uporabnik med drugim shrani tudi na spominsko kartico velikosti 16 GB.

Nokia X3, cenovno dostopna naprava s kombinacijo zaslona na dotik in klasične tipkovnice, je preprosta za uporabo in čudovite oblike.


Prijavi napako v članku