Računalništvo, telefonija
20.07.2018 12:36

Deli z drugimi:

Share

Nokia X5: Poceni, a primerna tudi za zahtevnejše!

Nokia X5: Poceni, a primerna tudi za zahtevnejše!
Nokia X5: Poceni, a primerna tudi za zahtevnejše!

Podjetje HMD Global je končno razkrilo novi pametni mobilni telefon Nokia, ki bo razveselil predvsem tiste, ki za odličen pametni mobilni telefon niso pripravljeni odšteti veliko denarja. Tu seveda govorimo o pametnem mobilnem telefoni Nokia X5, ki bo namenjen zgolj za kitajski trg. Isti telefon bo seveda naprodaj tudi v evropskem prostoru, le da bo ta po vsej verjetnosti opremljen s prodajno oznako Nokia 5.1 Plus.

Kot je bilo razkrito že pred nekaj tedni je novost opremljena z zaslonom, ki ima režo na vrhnji strani, za prikaz slik pa ima na voljo 14,9-centimetrski oziroma 5,86-palčni zaslon z razmerjem stranic 19 proti 9 in ločljivostjo 1.520 x 720 slikovnih točk. Za tekoče poganjanje operacijskega sistema Android 8.1 Oreo in prednameščene mobilne programske opreme skrbi zmogljiv procesor Helio P60, uporabniki pa lahko izbirajo med dvema različicama novosti in sicer s sistemskim pomnilnikom kapacitete treh gigabajtov in vgrajenim pomnilnikom z 32 gigabajti prostora ter sistemskim pomnilnikom kapacitete štirih gigabajtov in vgrajenim pomnilnikom z 64 gigabajti prostora. Za zajem fotografij sta na voljo dva fotoaparata ločljivosti 12 milijonov slikovnih točk in pet milijonov slikovnih točk, za opravljanje videokonferenc pa slikovno tipalo ločljivosti osem milijonov točk.

Pri pametnem mobilnem telefoni Nokia X5 seveda najdemo 3,5-milimetrski priključek za slušalke, medtem ko je bilo za avtonomijo delovanja poskrbljeno z baterijo kapacitete 3.060 miliamper ur. Pri tem velja še omeniti, da bodo nadgradnje za nameščeni operacijski sistem na voljo za dve leti. Cena za novost na kitajskem trgu opremljena s tremi gigabajti sistemskega pomnilnika in 32 gigabajti prostora je postavljena na preračunanih 127 evrov, za model s štirimi gigabajti sistemskega pomnilnika in 64 gigabajti prostora pa na preračunanih 178 evrov. Model Nokia 5.1 Plus za evropski trg pa naj bi bil predstavljen v naslednjih nekaj tednih.


Prijavi napako v članku