Telefoni
11.05.2013 07:51

Deli z drugimi:

Share

Nokia Lumia 928: Evolucija mobilnika Windows Phone

V ZDA bo 16. maja pri gigantu mobilne telefonije Verizon že mogoče kupiti težko pričakovani pametni mobilni telefon Nokia Lumia 928. Novost za mnoge predstavlja evolucijo mobilnika Windows Phone, saj gre za nadvse zmogljivo napravo, ki ponuja izjemno bogato paleto uporabnih novosti.
Pametni mobilni telefon Nokia Lumia 928 bo na voljo z ohišjem tako v črni kot beli barvi.
Pametni mobilni telefon Nokia Lumia 928 bo na voljo z ohišjem tako v črni kot beli barvi.

Podjetje Nokia je končno odstranilo tančico skrivnosti glede težko pričakovanega pametnega mobilnega telefona Lumia 928, ki za mnoge predstavlja evolucijo mobilnika Windows Phone v vseh pogledih. Novinec je pisan na kožo tudi najzahtevnejšim uporabnikom, saj se lahko pobaha z zmogljivo strojno opremo, kakovostnim fotoaparatom in vrhunskim ohišjem. Novost bo žal sprva na voljo le naročnikom ameriškega giganta mobilne telefonije Verizon, nekoliko kasneje pa bo naprodaj še drugod po svetu, vključno v Sloveniji.

Strojna oprema pametnega mobilnega telefona Nokia Lumia 928 je dovolj zmogljiva za nadvse hitro delovanje tako operacijskega sistema Windows Phone 8 kot nameščene programske opreme. Ta namreč zajema zmogljivi 2-jedrni procesor Snapdragon S4 Pro frekvence 1,5 gigaherca, grafično kartico Adreno 320 in vgrajeni pomnilnik kapacitete 32 gigabajtov. Piko na i pa dajejo še 4,5-palčni (11,4-centimetrski) zaslon PureMotion HD + z zaščitnim geslom Gorilla Glass, digitalni fotoaparat z lečami Carl Zeiss in ločljivostjo 8,7 milijonov točk ter spletna kamera ločljivosti 2,2 milijona točk.

Pametni mobilni telefon Nokia Lumia 928 je opremljen s kar tremi mikrofoni in novo tehnologijo snemanja zvoka, ki lahko brez popačenja zajema zvok do jakosti 140 decibelov, kar je kot nalašč za snemanje dogodkov na koncertih ali festivalih. Da novincu ne bi prehitro pošle moči skrbi baterija kapacitete 2.000 miliamper ur. Nakup mobilnika v ZDA bo ob dvoletni vezavi nadvse ugoden, saj bodo morali Američani zanj odšteti zgolj preračunanih 77 evrov, ob tem pa bodo prejeli še preračunanih 19 evrov za nakup programov in iger.

Vas zanima več iz te teme?
Nokia telefoni

Prijavi napako v članku