Telefoni
01.06.2014 07:38

Deli z drugimi:

Share

Nokia Lumia 638 s podporo za 4G kmalu v Evropi?

Cenovno ugodni mobilnik Nokia Lumia 638 s podporo mobilnemu omrežju 4G/LTE naj bi v Evropo zašel še pred pričetkom jeseni.
Cenovno ugodni mobilnik Nokia Lumia 638 s podporo mobilnemu omrežju 4G/LTE naj bi v Evropo zašel še pred pričetkom jeseni.

Na številnih kitajskih spletnih prodajalnah je že mogoče prednaročili pametni mobilni teflon Nokia Lumia 638 (bit.ly/Nokia-Lumia-638), ki podpira dve telefonski kartici SIM in je združljiv s hitrim mobilnim omrežjem 4G. Tu dejansko gre za izboljšano različico mobilnika Lumia 630, za katero je potrebno odšteti zgolj preračunanih 140 evrov. Mnogi strokovnjaki so prepričani, da bo novost kmalu naprodaj tudi v Evropi, saj število uporabnikov storitev mobilnega omrežja 4G/LTE narašča z vrtoglavo hitrostjo.

Pametni mobilni telefon Nokia Lumia 638 je kljub podpori za hitro omrežje 4G/LTE bolj kot ne primeren za nekoliko manj zahtevne in mlajše uporabnike. Ta je namreč opremljen s 4,5-palčnim zaslonom ločljivosti 854 x 480 slikovnih točk z zaščitnim steklom Gorilla Glass, 4-jedrnim procesorjem Qualcomm Snapdragon 400 frekvence 1,2 gigahercev in gigabajtom sistemskega pomnilnika. Za shranjevanje podatkov je na voljo osem gigabajtov prostora, ki ga po potrebi lahko seveda razširimo z uporabo pomnilniških kartic microSD. Zajem kakovostnih fotografij zagotavlja digitalni fotoaparat ločljivosti pet milijonov slikovnih točk z navezi z bliskavico LED, medtem ko sprednje spletne kamere za opravljanje videokonferenc in za zajem selfijev žal ni na voljo.

Mobilnik Nokia Lumia 638 se lahko »pobaha« še s svetlobnim tipalom in senzorjem bližine. Na vgrajenem pomnilniku pa je nameščen mobilni operacijski sistem Windows Phone 8.1.

Vas zanima več iz te teme?
Nokia telefoni

Prijavi napako v članku