Računalništvo, telefonija
15.11.2019 10:58
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nokia kmalu tudi na trgu pametnih televizorjev

Podjetje Nokia se bo kmalu preizkusilo tudi na področju pametnih televizorjev.
Podjetje Nokia se bo kmalu preizkusilo tudi na področju pametnih televizorjev.

Nedavno smo poročali, da je podjetje OnePlus predstavilo njihov prvi pametni televizor, ki ga poganja nekoliko prirejeni mobilni operacijski sistem Android. Kot kaže, so se za enak korak odločili tudi pri finskem podjetju Nokia. Njegovi prvi pametni televizorji bodo sprva na voljo izključno na indijskem trgu, v primeru uspeha pa bodo ti seveda na voljo tudi drugod po svetu, in sicer najkasneje v prvi polovici naslednjega leta.

O pravih pametnih televizorjih podjetja Nokia je trenutno znanega bolj malo. Če gre verjeti spletnim govoricam, bodo novinci opremljeni z zaslonom ločljivosti Ultra HD 4K, uporabnikom pa bo na voljo model s 139,7-centimetrsko oziroma 55-palčno diagonalo. Za kakovosten zvok naj bi poskrbel zvočniški sistem JBL Audio, medtem ko bo za kakovostni prikaz slik in predvsem “globlje” črne barve poskrbela napredna pametna tehnologija.

Pametni televizorji Nokia Smart TV bodo temeljili na mobilni platformi Android, pri čemer bo nameščen Android 9.0 (Pie) s prirejenim grafičnim vmesnikom. Tu bo seveda zagotovljen tudi dostop do spletnega portala Google Play, kar pomeni, da bodo uporabniki imeli dostop do številnih aplikacij za Android, kar bo seveda pripomoglo k boljši uporabniški izkušnji. Nokia naj bi svoje prve pametne televizorje uradno predstavila v mesecu decembru.


Prijavi napako v članku