Telefonija
07.09.2006 06:35

Deli z drugimi:

Share

Nokia 8800 Sirocco Edition


Moč narave, vrhunski dizajn in melodije Briana Ena.

Novi prestižni mobilnik Nokia 8800 Sirocco Edition so navdihnile mogočne sile narave, ki jih nosi v svojem imenu, in oblika človeškega telesa, saj je značilnost mobilnika prstni odtis, ki se zrcali v njegovi podobi. Pripadajoče glasbene melodije, ki se povsem skladajo s podobo telefona, je ustvaril avantgardni glasbenik Brian Eno, znan tudi kot “oče ambientalne glasbe”.

Poimenovanje novega prestižnega mobilnika iz Nokie je navdihnil mogočen puščavski veter, ki se ustvari v Sahari, ko se vroče in suhe puščavske zračne mase srečajo s hladnim morskim zrakom Mediterana. Prestižni mobilnik je na voljo v dveh barvnih različicah, katerih barvi sta našli navdih v njegovem imenu – svetel kovinski sijaj simbolizira tople in suhe zračne mase, medtem ko njegova temnejša različica spominja na hladnejši in vlažnejši zrak.Telefon, ki sledi formi človeškega telesa, obdaja ohišje iz nerjavečega jekla in zaslon pa ščiti steklo, ki je odporno na praske.

Ko široko zapiha z vso svojo močjo, ustvarja poseben zvok – kompozicijo zvokov naravev spopadu zračnih mas. Brian Eno, svetovno znani skladatelj, je ujel sile narave v glasbo, ki je lastna temu mobilniku.

Ohišje iz nerjavečega jekla je narejeno na način, ki daje telefonu posebno senzualno noto in se stopi z dlanjo. Mobilnik je izdelan po vrhunskih standardih in z uporabo sodobnih tehnik, ki jih uporabljajo pri draguljarstvu in izdelavi dragocenih ur. Zaslon z 262.000 barvami ima lahen safirni odsev, unikaten drsni mehanizem odkrije kamero z ločljivostjo dva milijona pik, izboljšana pa je tudi zdržljivost baterije. Tipkovnica je ergonomično oblikovana, posebej prilagojena je tudi navigacijska tipka.

Mobilnik Nokia 8800 Sirocco Edition dopolnjuje brezžična slušalka, ki je prav tako narejena iz nerjavečega jekla in se popolnoma sklada s telefonom.

Glavne tehnične specifikacije:
– Ekskluzivne melodije skladatelja Briana Ena (v kakovosti AAC)
– Prestižni uporabniški vmesnik
– Kamera z ločljivostjo dva milijona pik
– Visokokakovostno ohišje iz nerjavečega jekla


Prijavi napako v članku