Računalništvo, telefonija
17.12.2020 08:00
Posodobljeno 8 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nokia 4.2: telefon za zmerno ceno, ki ima vse

Nokia 4.2
Nokia 4.2

Nokia 4.2 je telefon, ki ima vse. In tudi vse drugo – s funkcijo Pomočnik Google. Tako telefon oglašujejo na spletni strani proizvajalca. Pa si poglejmo, kaj je to vse.


Telefon je na prvi pogled lep, eleganten. V specifikacijah lahko preberemo, da v debelino meri 8,4 milimetra, opremljen je s 5,71-palčnim zaslonom HD+ z razmerjem stranic 19:9 in lepo sede v roko. Odklenete ga lahko enostavno s senzorjem za prstne odtise na hrbtni strani ali pa na primer s funkcijo prepoznave obraza. Oboje je uporabniku prijaznejše kot tipkanje kode in oboje je odlično.

Procesor? Osemjedrni preizkušeni Qualcomm Snapdragon 439. Telefon ima 2 GB ali 3 GB sistemskega pomnilnika in 16 GB ali 32 GB notranjega pomnilnika, ki je razširljiv s kartico micro SD/micro SDHC/micro SDXC.

SODELUJ V NAGRADNI IGRI RAČUNALNIŠKIH NOVIC NA FACEBOOKU IN OSVOJI PAMETNI TELEFON NOKIA 4.2!

Baterija, ki se pametno prilagaja

3000 mAh baterija bi morala zadostovati za dnevno uporabo. Toliko bolj zato, ker je telefon opremljen s funkcijo prilagodljivega varčevanja za prilagodljivo optimiziranje baterije glede na vaše vedenje.

Dve kameri zadaj, ena s 13 MP, ki ji dela družbo 2 MP globinska kamera in širokokotna kamera za selfije spredaj zagotavljajo, da vam ne bo ušel prav noben pomemben trenutek.

Najnovejši Android

Glede programske opreme vam Nokia 4.2 zagotavlja najnovejše, kar premore Android. Android 10 ima številne napredne funkcije, da boste lahko svoj telefon izkoristili še bolje. Poenostavljene nastavitve zasebnosti, hitrejše pisanje odgovorov in vrsta drugih izboljšav zagotavljajo najboljšo uporabniško izkušnjo.

Posebnost telefona je tipka za Pomočnika Google

Pomočnik Google (ang. Google Assistant) vam omogoča, da doma ali na poti z enim dotikom dobite vse potrebne informacije. Vedeti morate le, da Pomočnik Google ne deluje v slovenščini, angleško pa se boste lahko z njim pogovorili skoraj vse. Nokia 4.2 ima posebno tipko, ki pokliče Pomočnika. Vse kar morate narediti vi je, da mu zastavite vprašanje. Povprašate ga na primer za svoj razpored dneva oziroma urnik, če imate doma z njim povezane luči, jih lahko s preprostim ukazom zatemnite in podobno. Izvedeli boste več, s telefonom samim pa se boste pravzaprav ukvarjali manj.

Predstavitev vseh modelov pametnih telefonov NA POVEZAVI.

SODELUJ V NAGRADNI IGRI RAČUNALNIŠKIH NOVIC NA FACEBOOKU IN OSVOJI PAMETNI TELEFON NOKIA 4.2!


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

MOJA ZAPOSLITEV d.o.o., Optius.com

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 02 00
Karierni portal Optius.com Optius.com je eden izmed večjih karierno zaposlitvenih portalov v Sloveniji. Že enajsto leto ga upravlja in sooblikuje strokovna ekipa, katere poslanstvo ... Več
Zlati partner

iPROM d.o.o.

Šlandrova ulica 4b, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 511 07 50
Digitalna odličnost, ki prepriča iPROM je hiša znanja in izkušenj, ki naročnikom poenostavlja kompleksnost trženja v digitalnem okolju. Pripravljajo, organizirajo in izvajajo ... Več
Zlati partner

SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani

Letališka cesta 29a, 1000 Ljubljana, Tel: +386 80 697 267
Samsung Electronics Co. je vodilni tehnološki gigant, ki navdihuje svet ter oblikuje prihodnost s prodornimi zamislimi in tehnologijami. Njihova poslovna filozofija, ki temelji na ... Več
Zlati partner

RMC Pro d.o.o.

Brilejeva 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 236 36 33, 031 475 850
Podjetje RMC Pro vam bo pomagalo pri postavljanju in uresničevanju strateških ciljev. Kolikokrat ste se kot odgovorni, kot lastnik podjetja, kot direktor, kot vodja projekta spraševali, ... Več