Računalništvo, telefonija
13.04.2018 07:31
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Niti se ne trudite zamenjati zaslona za iPhone 8, ker ta ne bo deloval!

Nedavna poteza podjetja Apple je razburila tako uporabnike kot neuradne serviserje!
Nedavna poteza podjetja Apple je razburila tako uporabnike kot neuradne serviserje!

Pred kratkim smo poročali o tem, da je podjetje Apple ponudilo v prodajo posebno različico pametnega mobilnega telefona iPhone 8 (http://bit.ly/iPhone8-Red). Tu je seveda šlo za novi iPhone 8 (PRODUCT)RED in iPhone 8 Plus (PRODUCT)RED, katerih steklo je povsem obarvano v rdečo, vključno z aluminijastim profilom, medtem ko je prednje steklo odeto v elegantno črno barvo. Takoj zatem pa se je na spletu pojavila novica, da zaslona v lastni režiji dejansko sploh ni možno zamenjati ampak moramo to delo prepustiti dragemu pooblaščenemu serviserju.

Glavni krivec za to naj bi bila najnovejša nadgradnja mobilnega operacijskega sistema iOS 11 in sicer na različico 11.3. Tisti uporabniki, ki so poskušali zamenjati zaslon na pametnih mobilnih telefonih iPhone 8 z nameščenim sistemom iOS 11.3, namreč pri tem niso bili uspešni, saj se zaslon po zamenjavi sploh ni odzival na dotik. Do tega po vsej verjetnosti pride zaradi prirejenega čipovja zaslona za pametni mobilni telefon, ki ga novi iOS enostavno ne prepozna za svojega.

Vsi ti uporabniki so morali nato njihov pametnih mobilni telefon iPhone 8 odnesti k pooblaščenemu serviserju, ki jim je seveda za mastno plačilo zamenjal čipovje zaslona. To pa razburja tako uporabnike kot tudi nepooblaščene serviserje. Pri podjetju Apple so se pričakovano zavili v molk, po vsej verjetnosti pa gre tu za vgrajeno zaščito, ki onemogoča uporabo nepristnih komponent.


Prijavi napako v članku