Igre
20.04.2009 07:25

Deli z drugimi:

Share

Nintendo DSi v Evropi

Nintendo DSi v Evropi
Nintendo DSi v Evropi

Na prodajne police zahodnoevropskih držav je prispela nova prenosna igralna konzola podjetja Nintendo, ki v primerjavi z obstoječo in sila priljubljeno konzolo DS prinaša kopico novih funkcionalnosti. Za nakup igralne konzole DSi je v sosednji Italiji potrebno odšteti sto osemdeset evrov, kar je slabih petdeset evrov več, kot za konzolo DS oziroma šestdeset evrov več, kot za konzolo DS LITE.

Prenosna igralna konzola Nintendo DSi naj bi se kljub visoki ceni ter gospodarski in finančni krizi prodajala za med, saj je v primerjavi s predhodnikom bogatejša za dva večja zaslona z osemcentimetrsko diagonalo. Na voljo sta tudi dve spletni kameri ločljivosti 0,3 milijonov točk. Posnete fotografije je mogoče celo uporabiti v računalniških igrah, kar bo igralcem zagotovilo povsem novo igralno izkušnjo. Nintendo je pri konzoli poskrbel tudi za kakovostnejši zvočniški sistem in prenovljeni bralnik pomnilniških kartic SD, ki sedaj omogoča tudi shranjevanje podatkov iz zunanjih naprav.

Ohišje nove igralne konzole je dvanajst odstotkov kompaktnejše od prejšnje generacije, kar je inženirjem uspelo doseči z odstranitvijo vmesnika, namenjenega branju kartic konzole Game Boy Advance. Za tekoče poganjanje računalniških iger skrbita 133-megaherčni procesor in sistemski pomnilnik kapacitete 16 megabajtov, medtem ko je za povezljivost poskrbljeno z brezžično povezavo Wi-Fi. Igralna konzola Nintendo DSi je v Evropi na voljo le v beli in črni barvi, medtem ko so na Daljnem vzhodu že na voljo tudi ohišja v roza, zelenem in modrem barvnem odtenku.

Vas zanima več iz te teme?
Nintendo igre

Prijavi napako v članku