Fotoaparati in kamere
19.08.2010 15:39
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nikon predstavil nove izdelke

Na konferenci so predstavili tudi zaključek kampanje JAZ SEM...
Na konferenci so predstavili tudi zaključek kampanje JAZ SEM...

Podjetje Nikon Slovenija je danes na tiskovni konferenci predstavilo nove izdelke iz družine Nikon. Konec poletja so popestrili z novimi modeli fotoaparatov in objektivov, obenem pa so predstavili tudi zaključek natečaja JAZ SEM

V podjetju Nikon že nekaj let dokazujejo, da se med proizvajalci kompaktnih in zrcalno refleksnih fotoaparatov in pripadajoče fotografske opreme uvrščajo v sam svetovni vrh. Tudi letošnjo pomlad in poletje niso počivali na lovorikah, pač pa so pridno snovali nove modele svojih izdelkov, ki so zdaj še zmogljivejši in uporabniško prijazni.

O novem modelu fotoaparata iz serije Coolpix s projektorjem S1100pj ste na naši strani že lahko prebrali. V seriji kompaktnih fotoaparatov pa uporabnikom ponujajo še en izboljšan model, S5100, ki uporabnikom ponuja ločljivost 12,2 milijona slikovnih točk in širokokotni 28-milimetrski objektiv, kar se skriva v elegantni preobleki šestih barv (rdeči, črni, modri, vijolični, rožnati in srebrni). Izboljšan senzor gibanja in napredni sistem za nadzor bliskavice zagotavljata jasne in čiste fotografije celo ponoči. Uporabniku ponuja zajemanje kakovostnih fotografij in videoposnetkov z visoko ločljivostjo za vsak žep, saj priporočena maloprodajna cena z DDV-jem znaša 169 evrov.

Nov model v zrcalno-refleksni seriji, D3100, ima vse, kar imajo tudi profesionalni fotoaparati. 14,2 milijona slikovnih točk in visoka občutljivost ISO (100-3200) je le nekaj specifikacij, ki bodo navdušile zahtevnejše fotografske amaterje. Nov slikovni procesor EXPEED2 pa zagotavlja zmanjšanje šuma, izboljša izkoristek slikovnega senzorja in omogoča gladke tonske prehode. Fotoaparat je hkrati tudi kamera, saj zagotavlja snemanje videa v Full HD načinu. Vgrajen digitalni pomočnik vsem uporabnikom zagotavlja, da lahko z nekaj pomoči posnamejo kvalitetne fotografije in tako uresničuje svojo prvotno namembnost – naučiti novince v zrcalno-refleksni fotografiji uporabe vseh možnosti, ki jih fotoaparat ponuja. Cena v različnih paketih skupaj z objektivom pa znaša med 649 in 749€.

Z novimi fotoaparati prihaja tudi nova programska oprema WievNX2, ki omogoča izboljšano osnovno obdelavo fotografij in videa.

Vsem navdušenim fotografom so predstavili tudi nove objektive. AF-S DX NIKKOR 55-300mm f/4.5-5.6G VR je super-telefoto objektiv z zoomingom, ki uporabniku omogoča odlične povečave oddajenih motivov. Modela AF-S NIKKOR 24-120mm f/4G ED VR in AF-S NIKKOR 28-300mm f/3.5-5.6G ED VR sta namenjena vsem fotografom, ki želijo imeti združenih več stvari na enem mestu, torej tudi tistim, ki veliko potujejo in ne želijo odvečne prtljage. Zadnji predstavljen model AF-S NIKKOR 85mm f/1.4G pa pri Nikonu napovedujejo kot prihajajočo legendo s področja portretne fotografije.

Na konferenci so predstavili tudi zaključek kampanje JAZ SEM… V njej je sodelovalo več kot 25.000 oglasov, med katerimi so s pomočjo glasovanja izbrali 500 finalistov. Zmagovalec je postal JAZ SEM BRUSLI. Petdeset nagrajencev si lahko ogledate na http://jazsem.nikonsvet.si/.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Nikon fotoaparati

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

E-športna zveza Slovenije (EŠZS)

Zvezda 19, 1000 Ljubljana,
E-šport je v preteklem desetletju doživel izjemno rast, tako glede gledanosti, raznovrstnosti in prihodkov. Povečana gledanost, k čemer so prispevale platforme za pretakanje vsebin ... Več

COPIGRAF FAGANELJ d.o.o.

Ulica tolminskih puntarjev 4, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 34 56
V digitalnem svetu se poraja pomembno vprašanje. Je digitalna prisotnost vse, kar potrebuje podjetje? Je digitalna identiteta dovolj za krepitev prepoznavnosti blagovne znamke? Ne, ... Več
Zlati partner

STROMBOLI d.o.o.

Cesta komandanta Staneta 4a, 1215 Medvode, Tel: 01 620 88 00
Revija Računalniške novice spada med najbolj uveljavljene medije s področja informacijskih tehnologij. Ponuja kakovostno vsebino za nizko ceno, namenjena pa je predvsem objavi novosti ... Več
Zlati partner

IPM Skupina, Holding d.o.o.

Dunajska cesta 106, 1000 Ljubljana,