Telefoni
Računalništvo, telefonija
Pametne ure
13.05.2022 10:18

Deli z drugimi:

Share

Nikoli več ne zamudite priljubljene oddaje … tudi, ko ste na poti

Televizijske oddaje in druge digitalne video vsebine že nekaj časa spremljamo tudi na mobilnih napravah. Da uporabniki pri tem ne bi bili prikrajšani, je na pametnih telefonih z mobilnimi storitvami HMS, kot sta Huawei P50 Pro in P50 Pocket, na voljo cela vrsta lokalnih in globalnih televizijskih in aplikacij ponudnikov pretočnega videa.

Nikdar v zgodovini še nismo imeli toliko možnosti spremljanja televizijskih serij in filmov. Nekoč smo jih lahko spremljali le na televizijskem zaslonu, natanko ob času, ko so bile na sporedu ali smo odšli v kino. Danes nismo več odvisni od linearne televizije, še manj od časa, ko je oddaja na sporedu. Na voljo nam je funkcija kasnejšega ogleda in številne pretočne storitve, kjer so vedno na voljo zanimive vsebine. Poleg tega televizor ni več edini zaslon, ki nam je na voljo.

Verjetno ste že prišli v skušnjavo, ko ste si želeli ogledati tekmo ali priljubljeno oddajo, pa niste bili doma pred svojim televizorjem. Pametni telefoni nas že dolgo rešujejo v takšnih položajih, s tem, da omogočajo spremljanje televizijskih programov, ki jih lahko spremljajo na domu, tudi na njihovih zaslonih. V Huaweievi trgovini z mobilnimi aplikacijami AppGallery boste tako našli aplikacije NEO Telekoma Slovenije, EON TV Telemacha, tv2go operaterja T-2 in številne podobne tuje aplikacije. Od tu najprej je uporaba preprosta. Izberete in namestite aplikacijo svojega domačega operaterja, se prijavite z uporabniškim računom in na voljo so vam naročeni televizijski programi v živo kakor tudi funkcija ogleda za nazaj.

Katera video platforma je vaša najljubša?

Poleg storitev linearne televizije so vse bolj priljubljene storitve pretočnega videa. Od domačih je gotovo na prvem mestu VOYO največje komercialne televizije, ki je aplikacijo že objavila v trgovini AppGallery. Kaj pa aplikacije globalnih storitev? V omenjeni trgovini med drugimi najdete povezave do spletnih mest, od koder namestite aplikacije Netflix, Amazon Prime Video in Disney+. Zadnja je še posebej zanimiva, kajti poleti bo storitev na voljo tudi na področju Slovenije. Če aplikacije ne najdete v trgovini ali s pomočjo iskalnika Petal Search, to ne pomeni, da storitev na vašem telefonu ne bo delovala. V skrajnem primeru je namreč še vedno možnost uporabe v oknu spletnega brskalnika. Na takšen način lahko uporabljate verjetno najbolj priljubljeno video storitev YouTube.

Nismo še zaključili z bogatim naborom virov digitalnih vsebin, ki so vam na voljo na telefonih Huawei P50 Pro in P50 Pocket. Med nami so posamezniki, ki imajo raje vsebine v lasti, kot da plačujejo dovoljenje za ogled v pretočnih storitvah. Še vedno jih namreč lahko kupite in jih v digitalni obliki hranite na pomnilniku naprave v domačem omrežju. Da jo od tam lahko po želji predvajate na zaslon pametnega telefona, je v trgovini AppGallery na voljo izredno priljubljen in zmogljiv brezplačni medijski predvajalnik Kodi.

Naposlušali smo se razlag o prihodnosti televizije, a se dozdeva, da televizija kot naprava ali televizija kot program, nista v središču iskanja. Tam so raznovrstne vsebine, tam je informiranje in tam je zabava in še pomembneje – »načini«, ko vse dati na razpolago gledalcu. Najbolj pomembno pri vsem tem pa je, da imate v žepu vedno napravo z dovolj velikim zaslonom, zaradi katere nikdar ne boste ničesar zamudili. Huawei P50 Pro in P50 Pocket, poleg še cele vrste drugih funkcij in zmogljivosti, nudita velik in kakovostni zaslon, hitro povezavo ter potrebne aplikacije za ogled želenih vsebin kadarkoli in kjerkoli.

Bogat ekosistem naprav

Premijska pametna telefona P50 Pro in P50 Pocket sicer predstavljata le vrh smetane Huaweievih pametnih naprav. Poleg njiju v ponudbi najdete še telefone srednjega razreda Huawei nova 9 SE, Huawei nova 9 in Huawei nova 8i, ki jim sledijo pametne ure serije Watch GT 3, monitorja MateView in MateView GT, nadvse čudovite in inovativne slušalke FreeBuds Lipstick in pametna ura za tekače Huawei Watch GT Runner.

Za več informacij obiščite: consumer.huawei.com/si


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Huawei Huawei P50 Pocket Huawei P50 Pro

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SIDERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SIDERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SIDERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Cambium Networks

Unit B2, Linhay Business Park Eastern Road Ashburton, United Kingdom, , Tel: +44 1364 655500
Internet je vozlišče inovacij in temelj sodobne družbe. Okolja, kjer je internet prosto dostopen in zanesljiv, beležijo nepredstavljiv razvoj. Internetna dostopnost pa ni samoumevna. ... Več
Zlati partner

COPIA BIRO d.o.o.

Koprska ulica 106b, 1000 Ljubljana, Tel: 01 242 58 00
Podjetje Copia biro d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 2012. Od leta 1980 do leta 2012 je delovalo kot sektor v okviru podjetja Copia d.o.o. Leta 2013 so se preselili v poslovne prostore ... Več

NJORKA d.o.o.

Tovarniška cesta 4c, 5270 Ajdovščina, Tel: 05 901 21 22
Podjetja se srečujejo z vse več podatki, za njihovo učinkovito obravnavo pa potrebujejo številne programe in aplikacije, kar sčasoma vodi v administracijsko zmešnjavo in posledično ... Več
Zlati partner

BONAJO d.o.o.

Industrijska cesta 9, 1290 Grosuplje, Tel: 040 514 750
Podjetje BONAJO d.o.o. uspešno posluje že od samega začetka. S skrbno izbrano veleprodajno mrežo partnerjev skrbijo za trženje in distribucijo televizorjev, mobilnih telefonov, ... Več