Spletni brskalniki
21.02.2011 18:54
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nič več nepotrebnega prenosa PDF dokumentov

Gmail je razveselil vse ponosne lastnike brskalnika Chrome in jim omogočil branje PDF dokumentov neposredno v oknu brskalnika.
Gmail je razveselil vse ponosne lastnike brskalnika Chrome in jim omogočil branje PDF dokumentov neposredno v oknu brskalnika.

Prihaja odlična novica za vse ljubitelje Google Chroma in Gmaila. Gmail je namreč dobil novo zanimivo funkcijo, ki jo lahko koristijo vsi tisti, ki za branje elektronske pošte uporabljajo brskalnik Chrome. Doslej je bilo PDF priponke možno bodisi prenesti na računalnik ali pregledati v Googlovem HTML oknu, ki je služil kot nek predogled PDF dokumenta. Od zdaj naprej uporabnikom Chroma tega ne bo več treba, saj bodo ob priloženem PDF dokumentu lahko le kliknili na funkcijo “view” in dokument bo prikazan kar znotraj samega brskalnika.

Trenutno branje PDF-jev je zahtevalo dolgočasni in nepotreben proces nalaganja datotek na računalnik in čakanje na odprtje, včasih počasnih specializiranih bralcev PDF dokumentov. Možnost, da prenesete PDF dokument seveda še obstaja, vendar bo nova možnost zagotovo pospešila delo velike večine uporabnikov.

Vas zanima več iz te teme?
Chrome brskalnik

Prijavi napako v članku