Računalništvo, telefonija
21.12.2018 09:46

Deli z drugimi:

Share

Neželena sporočila v obliki telefonskih klicev vse pogostejša

Neželeni telefonski klici so pogostejši, kot si predstavljamo.
Neželeni telefonski klici so pogostejši, kot si predstavljamo.

Računalniški virusi so med nami praktično že skoraj od pričetka rabe osebnih računalnikov in so v dobi interneta zaradi enostavnega širjenja doživeli pravi razcvet. Kasneje se jim je pridružila še druga škodljiva programska oprema, poznana tudi pod vzdevkom “malware”. Ker pa vse več uporabnikov računalnikov prisega na protivirusne in druge zaščitne programe, so nepridipravi njihove aktivnosti »usmerili« na neželena sporočila, ki pa jih vse bolj opravljajo kar z uporabo telefona. Podjetje Truecaller je namreč pred kratkim razkrilo, da se je število tovrstnih »napadov« v letošnjem letu povečalo za kar 300 odstotkov.

Zdaleč največ neželenih telefonskih klicev prejmejo uporabniki v Braziliji, kjer vsak prebivalec v enem mesecu prejme v povprečju več kot 37 tovrstnih klicev, v lanskem letu pa je bilo tovrstnih klicev mesečno »zgolj« 21. Na drugem mestu s 22,3 mesečnimi klici najdemo Indijo, na tretjem mestu pa Čile in sicer s 21,9 klici na mesec. »Nepridipravi« se telefona pogosto poslužujejo za pridajanje raznovrstnih izdelkov ter poskušajo pridobiti osebne podatke žrtve, pri čemer pričakovano prevladuje telekomunikacijski in finančni sektor.

Slovenije na srečo ni med 20 državi z največjim povprečnim številom neželenih klicev na svetu. Na tem seznamu pa najdemo sosednjo Italijo, kjer prebivalci mesečno v povprečju prejmejo kar 10,8 neželenih klicev. Skoraj polovica teh je komercialne narave (48 odstotkov), 25 odstotkov tovrstnih klicev pa se nanaša na področje mobilnih telekomunikacijskih storitev. Na tretjem mestu s 15 odstotki pa najdemo finančni sektor, ki je seveda kot nalašč za pridobitev bančnih podatkov in podatkov o plačilnih sredstvih.


Prijavi napako v članku