Operacijski sistemi
15.11.2011 13:11

Deli z drugimi:

Share

Nezanesljiv Android 4.0?

Sistem Android 4.0 obljublja predvsem hitrejše delovanje in povsem prenovljeni uporabniški vmesnik.
Sistem Android 4.0 obljublja predvsem hitrejše delovanje in povsem prenovljeni uporabniški vmesnik.

Sodeč po spodnjem videu, ki ga je objavil nek indonezijski uporabniki Galaxy Nexusa, se zdi, da je precej zlahka pretentati precej opevano varovanje mobilnih telefonov z operacijskim sistemom Android 4.0, ki bi naj kot zaščito pred nepooblaščenimi vstopi uporabljali kar prepoznavanje obraza. No, sistem je očitno možno pretentati precej enostavno in sicer kar s postavitvijo slike pred mobitel.

Čeprav pri Googlu trdijo, da je za odklep mobilnega telefona potrebna živa oseba, pa je v tem primeru očitno bila že dovolj statična slika prikazana na zaslonu Galaxy Note-a. Omenjen eksperiment je uspet kar trikrat zapored, Galaxy Nexus pa je vsakič “uspešno” prepoznal obraz osebe na fotografiji.

Čeprav obstaja sum o verodostojnosti prispevka, v katerem je pod vprašaj postavljen nov Androidov sistem za prepoznavanje obraza in zaščito telefona, pa avtor prispevka vse namige o zrežiranosti videa odločno zavrača . Pri Googlu za enkrat modro molčijo, njihov predstavnik za stike z javnostjo pa je dejal, da bodo celotno stvar temeljito proučili.

Vas zanima več iz te teme?
Android operacijski sistem

Prijavi napako v članku