Telefoni
05.10.2012 15:05

Deli z drugimi:

Share

Nevidno steklo za mobilne naprave

Odsevi na zaslonih mobilnih naprav bodo kmalu postali preteklost!
Odsevi na zaslonih mobilnih naprav bodo kmalu postali preteklost!

Uporabo mobilnih naprav z zasloni na dotik otežujejo predvsem močna zunanja svetloba in bližina svetil. Tu se namreč zaslon »spremeni« v ogledalo, kar seveda onemogoča prebiranje vsebin. Japonsko podjetje Nippon Electric Glass pa je s pripravo inovativnega izdelka dokazalo, da je moč pripraviti zaščitno steklo za zaslone, ki praktično nima neželenega odseva.

Za pripravo stekla je bila uporabljena tako imenovana tehnologija tekočih leč. Čeprav se ta tehnologija že več let uporablja tako v umetnostnih galerijah kot znotraj digitalnih fotoaparatov (za zaščito tipal), je bila vse doslej neuporabna za na dotik občutljive zaslone. Podjetje Nippon Electric Glass pa je s pripravo inovativnega tehnološkega postopka poskrbelo, da temu danes ni več tako.

Če bo podjetju Nippon Electric Glass uspelo novost razviti do te mere, da bo primerna za trženje, bomo na dotik občutljive mobilne naprave lahko uporabljali tudi ob močni zunanji svetlobi in v bližini svetil. Ker bo zaradi manjšega odseva potrebna manjša svetilnost na zaslonih, se bo s tem posledično povečala tudi avtonomija mobilnih naprav. In to kljub temu, da nevidno zaščitno steklo za zaslone potrebuje električno napetost.

Podjetje Nippon Electric Glass je prepričano, da bi lahko prve mobilne naprave, opremljene z nevidnim zaščitnim steklom, ugledali na trgu že čez leto dni. Steklo prihodnosti je bilo predstavljeno na sejmu Ceatec 2012. Videoposnetek predstavitve si lahko ogledate na spletnem naslovu http://goo.gl/VEs6a.


Prijavi napako v članku