Telefoni
18.06.2019 13:03

Deli z drugimi:

Share

Neverjetno povpraševanje po telefonu Huawei Honor 20

Odlična prodaja telefonov družine Honor 20 je presenetila celo podjetje Huawei.
Odlična prodaja telefonov družine Honor 20 je presenetila celo podjetje Huawei.

Ameriška vlada je pred časom mogoče res prepovedala kitajskem podjetju Huawei uporabo programske in strojne opreme, ki so jo izdelala ameriška podjetja, vendar kitajski tehnološki gigant pravi, da to ne bo zlomilo znamke. Podjetje Huawei je namreč do zdaj že večkrat dokazalo, da ne potrebuje ameriških ponudnikov telefonije, da bi njihov posel rasel. To je kitajski velikan dokazal s pričetkom prodaje pametnih telefonov družine Honor 20, saj mu je v zgolj 14 dneh uspelo prodati kar milijon primerkov novih telefonov.

Visoko priljubljenost pametnih mobilnih telefonov Huawei Honor 20 in Huawei Honor 20 Pro mnogi pripisujejo tudi odličnemu razmerju med ceno in zmogljivostjo naprave. Za model Huawei Honor 20 z osmimi gigabajti sistemskega pomnilnika in 128 gigabajti prostora za shranjevanje podatkov je namreč na kitajskem treba odšteti le preračunanih 347 evrov. Pri tem velja omeniti, da sta oba modela opremljena s 15,9-centimetrskim oziroma 6,26-palčnim zaslonom IPS ter zmogljivim mobilnim procesorjem Kirin 980.

Pametna mobilna telefona Honor 20 in Honor 20 Pro sta opremljena z grafičnim vmesnikom EMUI 9.1, ki temelji na osnovi mobilnega operacijskega sistema Android 9.0 Pie, pri čemer imata za odklep telefona na voljo podporo za sistem za prepoznavo obraza, za zajem sebkov pa je na voljo spletna kamera ločljivosti kar 32 milijonov slikovnih točk. Oba novinca imata na voljo štiri digitalne fotoaparata, pri čemer model Honor 20 razpolaga s slikovnimi tipali ločljivosti 48 milijonov slikovnih točk, 16 milijonov slikovnih točk in dveh milijonov slikovnih točk (dve tipali), medtem ko ima Honor 20 Pro na voljo slikovna tipala ločljivosti 48 milijonov slikovnih točk, 16 milijonov slikovnih točk, osem milijonov slikovnih točk z optično povečavo in optično stabilizacijo slik in dveh milijonov slikovnih točk.

Pametni mobilni telefon Huawei Honor 20 bo v evropskem prostoru mogoče kupiti že od 18. junija dalje. Na različico Honor 20 Pro pa bo treba počakati še nekaj dodatnih tednov, bo pa ta po vsej verjetnosti naprodaj še pred koncem julija.


Prijavi napako v članku