Računalništvo, telefonija
07.04.2020 10:00
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Microsoft Edge prehitel Firefox

Microsoft je s pripravo spletnega brskalnika Edge s pogonom Chromium zadel v polno!
Microsoft je s pripravo spletnega brskalnika Edge s pogonom Chromium zadel v polno!

Na začetku letošnjega leta so uporabniki operacijskega sistema Windows 10 prejeli končno različico spletnega brskalnika Edge s pogonom Chromium. Novost so dobro sprejeli, saj omogoča uvoz vseh nastavitev, gesel, zaznamkov, najbolj obiskanih strani in celo sinhronizacijo z vašim aktivnim računom za brskalnik Chrome. Novi spletni brskalnik podjetja Microsoft lahko seveda prenesemo in namestimo tudi ročno. Namestitvena datoteka je na voljo na spletni povezavi https://www.microsoft.com/en-us/edge, na voljo pa je za operacijske sisteme Windows, macOS ter celo za mobilna operacijska sistema iOS in Android.

Kot kaže, so pri podjetju Microsoft s pripravo spletnega brskalnika Edge s pogonom Chromium zadeli v polno, saj so nedavno prehiteli spletni brskalnik Mozilla Firefox in s tem zasedli drugo mesto na lestvici najbolj priljubljenih spletnih brskalnikov. Nedavna raziskava analitskega podjetja NetMarketShare je namreč pokazala, da spletni brskalnik Microosft Edge trenutno uporablja 7,59 odstotkov uporabnikov svetovnega spleta, nekdaj zelo priljubljeni Firefox pa le še 7,19 odstotkov uporabnikov. Na prvem mestu pa seveda še vedno najdemo spletni brskalnik Google Chrome, saj njegov tržni delež znaša zavidljivih 70 odstotkov.

Spletni brskalnik Google Chrome je nadvse priljubljen tudi pri nas. Nanj namreč prisega več kot 70 odstotkov uporabnikov. Pri tem pa je zanimivo predvsem to, da večina uporabnikov prisega na mobilno različico spletnega brskalnika Google Chrome. Slovenski uporabniki spleta prisegamo še na Firefox (19 odstotkov), Microsoft Edge (8 odstotkov) in Internet Explorer (5 odstotkov). Na preostale spletne brskalnike pa prisega le peščica.


Prijavi napako v članku