Računalništvo, telefonija
20.09.2016 13:56

Deli z drugimi:

Share

Neverjetno! Android 7.0 na 7 let starem telefonu HTC!

Mobilnik HTC HD2 je še vedno kos sodobnim mobilnim operacijskim sistemom!
Mobilnik HTC HD2 je še vedno kos sodobnim mobilnim operacijskim sistemom!

Podjetje HTC je pred slabimi sedmimi leti predstavilo pametni mobilni telefon, ki je doslej poganjal že bogato paleto mobilnih operacijskih sistemov. Na pametni mobilni telefon HTC HD2 so namreč strokovnjaki vse doslej uspeli namestiti Windows Mobile 6.5 Professional, Windows Phone 7, MeeGo, in seveda Android – v2.1, Jelly Bean, KitKat, Lollipop in Marshmallow. Najnovejši podvig pa je presenetil mnoge, saj je na njem mogoče poganjati celo najnovejši Android 7.0 Nougat, in sicer v obliki predelane različice CyanogenMod 14. Čeprav zaenkrat na mobilniku HTC HD2 delujejo le zaslon, brezžična povezava Wi-Fi in zvok, je dosežek računalniških mojstrov nedvomno pohvale vreden glede na to, da gre za mobilni telefon iz leta 2009.

Pametni mobilni telefon HTC HD2 vsaj glede na zagotovila računalniškega zanesenjaka s psevdonimom macs18max odlično poganja Android 7.0 Nougat, glede na to, da je opremljen z zastarelo strojno opremo. Ta namreč obsega energijsko varčni gigaherčni procesor Snapdragon MSM8250, medtem ko je za prikaz vsebin na voljo na dotik občutljiv 4,3-palčni (10,9-centimetrski) zaslon ločljivosti WVGA. Preostala oprema obsega še vgrajeni radijski sprejemnik, digitalni fotoaparat ločljivosti pet milijonov točk, brezžično povezavo Bluetooth, sistemski pomnilnik kapacitete 576 megabajtov in vgrajeno grafično kartico Adreno 200.

Na žalost mobilni operacijski sistem Android 7.0 Nougat za skoraj sedem let star pametni mobilni telefon HTC HD2 še ni na voljo za prenos, saj je še vedno v razvoju. Je pa zanj že na voljo za prenos mobilni operacijski sistem Android 6.0 Marshmallow v obliki predelane različice CyanogenMod 13.


Prijavi napako v članku