Prenosni računalniki
Računalništvo, telefonija
30.09.2022 11:41

Deli z drugimi:

Share

Neverjetna tehnologija: spoznajte zmogljive prenosnike Dell za vsako ekstremno situacijo

Ko je potrebno delati v najtežjih okoljih, si ne moremo privoščiti, da bi nas tehnologija pustila na cedilu. Linija izjemno vzdržljivih prenosnih računalnikov Dell Latitude Rugged je zasnovana tako, da omogoča delo od koderkoli, ne glede na to, kako težke so razmere.

Spoznajte nova Dell Latitude 5430 Rugged in Latitude 7330 Rugged Extreme

Prenosna računalnika sta oblikovana za delo v okolju, ki ne prizanaša. Zagotavljata najvišjo raven povezljivosti in zmogljivosti. Latitude 5430 Rugged je prenosni računalnik s podporo za omrežje 5G in je trenutno najlažji, a hkrati najmočnejši model 14-palčnega srednje robustnega računalnika na trgu. Latitude 7330 Rugged Extreme pa je najmanjši robustni 13-palčni prenosnik, ki tudi podpira povezljivost z omrežjem 5G.

Zasnovana sta tako, da preneseta ekstremne temperature, vlago, vibracije, potopitev, akustični hrup, strelne sunke, sončno sevanje in celo plesen. Robustni prenosniki imajo svetle zaslone, ki jih je mogoče brati na prostem, zmogljive procesorje Intel, povezljivost USB-C, namenski GPS, mobilno širokopasovno povezavo in Wi-Fi. Certificirani so po standardu MIL-STD-810 in standardu za zaščito pred vdorom.

Zasnovani po meri uporabnikov, ki potrebujejo odporne naprave

Vsekakor lahko rečemo eno: Pri podjetju Dell Technologies prisluhnejo željam in potrebam uporabnikov. Uporabniki želijo računalnik, ki je kos vsem sodobnim aplikacijam, omogoča povezavo ne glede na to, kje se nahaja, ki ima zmogljivo dolgotrajno baterijo in bo deloval tudi v različnih ekstremnih okoljih. Portfelj robustnih prenosnih računalnikov Latitude ponuja vse to, povpraševanje po njih pa strmo narašča.

Raziskovalne in razvojne ekipe podjetja so zasnovali izjemna izdelka, ki popolnoma spreminjata zasnovo odpornih prenosnih računalnikov in zagotavljata:

  • večjo produktivnost na terenu s procesorji Intel® Core™ 11. generacije z opcijskim vPro
  • povezljivost z Intel® Wi-Fi 6E in 5G6
  • izboljšane zaslone, ki so berljivi na dnevni svetlobi in omogočajo do 1400 nitov svetlosti za optimalno uporabnost na terenu, z možnostjo dotikanja v rokavicah
  • izboljšan čas delovanja baterije na skoraj 25 ur z dvema baterijama, ki ju je mogoče zamenjati med delovanjem, kot tudi funkcijo Express Charge Boost za do 35-odstotno polnjenje v 20 minutah za delovanje na terenu 24 ur na dan.

Poleg vseh teh funkcij prenosniki ponujajo tudi možnost povezljivosti z omrežjem 5G. Reševalci in drugi, ki jim je pomembna hitra povezljivost pa lahko izkoristijo storitev FirstNet Ready™8, ki zagotavlja prednostni dostop do namenskih, hitrih, zanesljivih in visokozmogljivih širokopasovnih omrežij za hitro usklajevanje odzivov na terenu v času izrednih razmer.

Dell Latitude 5430 Rugged je najlažji in najzmogljivejši 14-palčni delno robustni prenosni računalnik, ki omogoča 5G. Njegova osnovna teža je le 4,35 kg in je opremljen z dodatno profesionalno diskretno grafično kartico. Preizkušen je pri padcih z višine do treh metrov in ima stopnjo zaščite pred vdorom prahu, umazanije in vode IP-5313, kar zagotavlja visoko stopnjo zaščite.

Dell Latitude 7330 Rugged Extreme je najmanjši 13-palčni popolnoma robustni prenosni računalnik, ki omogoča 5G. Odlikuje ga še večja vzdržljivost, ima opcijski zaslon z osvetlitvijo 1400 nitov, ki ga je mogoče gledati pri neposredni sončni svetlobi in se ga lahko dotikajo uporabniki v rokavicah. Preizkušen je pri padcih z višine do šestih metrov in ima oznako IP-6516 za največjo zaščito pred prahom, umazanijo in vdorom vode.

Pomembna je tudi varnost podatkov

Robustnost, zanesljivost in zmogljivost so na terenu ključni, a ne na račun varnosti podatkov. Novi Dell Latitude 5430 Rugged in Latitude 7330 Rugged Extreme sta opremljena z napredno avtentikacijo TPM 2.0 ControlVault™ za zaščito naprav. Vgrajeni kriptografski ključi, kontaktni in brezkontaktni čitalnik pametnih kartic ter možnosti čitalnika prstnih odtisov na dotik zagotavljajo dodatno varnost naprav in podatkov shranjenih na njih.

Želite izvedeti več? Obiščite Dell Technologies Forum 2022

Če bi radi od blizu spoznali najnovejše tehnologije in izvedeli, kakšne tehnologije bodo pisale prihodnost IT industrije, obiščite Dell Technologies Forum 2022 – enega najpomembnejših letnih dogodkov, na katerem se razkrivajo nove inovacije v IT svetu in odvijajo srečanja ključnih strokovnjakov v regiji, ki spodbujajo razvoj v dobro celotne skupnosti. Forum bo potekal 5. oktobra 2022 v v BelExpo centru v Beogradu.

Letošnji Forum je pravi kraj, kjer lahko preko zanimivih srečanj, interaktivnih izkušenj in povezovanja s strokovnjaki s področja novih tehnologij izveste, katere inovacije bodo vodile k napredku, ali gre za strategijo varnega shranjevanja informacij (multi-cloud strategija) vrsto storitve, posodobljene in varne tehnologije ali omogočanje odločanja s pomočjo umetne inteligence.

Med govorniki bodo letos tudi Paul Brook, direktor EMEA Data Centric Workload Pre-Sales Specialists pri Dell Technologies, Martin Obradović:, direktor prodaje Adriatic & Bulgaria Dell Technologies, Mirosław Osiecki, vodja projekta za razvoj prodaje pri skupini za prodajo in trženje Intel in izjemna Ivet Lalova, najhitrejša bolgarska šprinterka, 13. najhitrejša ženska na svetu v teku na 100 metrov ter večkratna udeleženka svetovnih prvenstev in Olimpijskih iger.

Naučite se zaščititi svoje podjetje pred kibernetskimi napadi in pridobite zaupanje, nadzor in obseg, ki jih potrebujete za reševanje svojih varnostnih izzivov s sodobnimi rešitvami.

Dell Technologies Forum združuje vse in na ta način navdihuje vsakogar, da najde inovatorja v sebi!

Za udeležbo na dogodku se lahko prijavite na tej povezavi. Celoten program foruma pa si lahko ogledate tukaj.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ARES RAČUNALNIŠTVO d.o.o.

Tržaška cesta 330, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 21 50
Ares računalninštvo d.o.o. vam po nakupu nudi brezplačno tehnično pomoč, izvaja pa tudi kompletne instalacije in servis računalniške opreme. Več
Zlati partner

TP VISION

Ukmarjeva ulica 2, 1000 Ljubljana, Tel: 03 060 35 35
Zlati partner

NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Ecetera se je rodila leta 2001. Najprej se je morala spopasti s svojimi prvimi koraki na trgu in se boriti za obstoj v krutem svetu. Iz podjetja je napredovala v podjetje, ki se je ... Več

Kingston Technology

Middlesex, TW16 7EP, Združeno kraljestvo, , Tel: +44 (0)1932 738888