Telefoni
02.07.2022 10:11

Deli z drugimi:

Share

Neverjetna tehnologija, ki se skriva za pametnim telefonom HONOR Magic4 Pro

Svetovna tehnološka znamka HONOR je odkrila podrobnosti s proizvodne linije in predstavila tehnologijo, ki stoji za njo, za svoj visoko premijski pametni telefon HONOR Magic4 Pro, ki je v celoti razvit v HONOR-jevem lastnem industrijskem parku za inteligentno proizvodnjo.
Vir fotografij: HONOR
Vir fotografij: HONOR

Ravno izvrstnost proizvodnje omenjenega premijskega telefona je dokaz, da blagovna znamka HONOR nudi potrošnikom po vsem svetu naprave z vrhunskimi inovacijami, in potrdila, da tehnološka družba HONOR zmore samostojno proizvajati premijske naprave najvišje stopnje kakovosti.

Pametni telefon HONOR Magic4 Pro je prvi izmed visoko premijskih izdelkov družbe HONOR, ki je zdaj na voljo tudi v Sloveniji po priporočeni maloprodajni ceni 1.099 EUR. V svojo ponudbo so ga uvrstili vsi trije največji slovenski mobilni operaterji – Telekom Slovenije, A1 Slovenija in Telemach.

»Lansko odprtje HONOR industrijskega parka za inteligentno proizvodnjo je bilo ključno za naše uspehe, saj smo vključili lastno ekipo za raziskave in razvoj v naše proizvodne procese. Ta konsolidacija nam je omogočila, da smo bolje izkoristili našo strokovnost, tako pri  proizvodnji flagship naprav (naprave najvišje kakovosti), tehnoloških inkubacijah ter razvoju umetne inteligence. V našem industrijskem parku smo povečali proizvodne kapacitete, opremljeni pa smo tudi z vodilno tehnologijo natančne avtomatske proizvodnje, tu se opravljajo testiranja in kontrola kakovosti novih izdelkov, ki so izdelani po najvišjih standardih v naši panogi, kar pomeni, da našim potrošnikom zagotavljamo vrhunske izdelke,« je dejal George Zhao, izvršni direktor HONOR Device Co. Ltd.

Brezhibna vključitev raziskovalnih aktivnosti v proizvodnjo

HONOR industrijski park za inteligentno proizvodnjo, ki so ga odprli septembra 2021, je prva tovarna družbe HONOR, ki deluje povsem samostojno. Omenjeni park je opremljen z najsodobnejšimi proizvodnimi objekti, s prostori za testiranje in nadzor nad kakovostjo njihovih premijskih izdelkov na najvišji ravni. V parku kar 20 odstotkov zaposlenih dela na raziskovanju in razvoju novih in inovativnih tehnologij. Prav zaposleni omogočajo, da gre proizvodna tehnologija v korak z inovacijami.

Proizvodno linijo so prilagodili telefonu HONOR Magic4 Pro

HONOR Magic4 Pro je mogoče kupiti na posameznih mednarodnih tržiščih, med katerimi je tudi Slovenija. Pametni telefon vrhunske izdelave ima niz tehnoloških rešitev, med njimi je tudi popolnoma nova, revolucionarna funkcija AI Privacy Call, ki poskrbi, da je kakovost zvoka med klicem čim boljša in manj razpršena. Tu je tudi tehnologija Ultra-Fusion, ki omogoča uporabnikom, da izkoristijo vse prednosti zadnjih kamer, takoda ustvarijo fotografije visoke ločljivosti z osupljivo jasnostjo, tudi če jih posnamejo od daleč. In še tehnologija Quad-Curved LTPO Display, kjerenkraten zaslon zagotavlja brezhibno izkušnjo gledanja. Vsaka od teh lastnosti telefona predstavlja edinstvene izzive v proizvodnji, ki pa so uresničljivi samo zaradi sinergije med razvojnim in proizvodnim delom v tovarni.

Z vsako generacijo pametnih telefonov se proizvajalci trudijo, da bi sprejemnik pomaknili kar se da k zgornjemu robu zaslona, da bi imel telefon čim večji zaslon. Toda, bolj ko se sprejemnik bliža robu zaslona, več težav imamo z razpršenostjo zvoka med klicem, kar postavlja pod vprašaj našo zasebnost. Zato so snovalci naprave HONOR Magic4 Pro dodali popolnoma novo, revolucionarno funkcijo Privacy Calling, ki jo podpira umetna inteligenca. Ta poskrbi, da sogovornika med pogovorom drugi navzoči v prostoru ne morejo slišati in za dobro voljo uporabnikov, saj so težave z zvokom pogosto nočna mora uporabnikov.

HONOR se je tega izziva lotil tako, da je za izdelavo omenjenega telefona identificiral in premagal preko 100 tehnoloških izzivov in ustvaril AI Privacy Call. Skupaj sta stopili njihova lastna skupina za raziskave in razvoj ter proizvodna skupina ter rešitev našli v treh mesecih.

Rezultat skupnega dela je bila izdelava stroja za avtomatsko natančno montažo, ki z računalniškim vidom in optimiziranimi algoritmi dosega natančnost 0,01 milimetra z izkoristkom 99,99 odstotka.

HONOR Magic4 Pro je prav tako opremljen z zmogljivo trojno kamero z ultra-fuzijsko računalniško fotografijo (Ultra-Fusion Computational Photography). Da so našli rešitev za tako zapleten izziv, so za vgradnjo kamere porabili dvakrat več opreme kot pri nekaterih predhodnih modelih. V kombinaciji z algoritmi umetne inteligence tehnologija Ultra-Fusion ustvari fotografije visoke ločljivosti z osupljivo jasnostjo, tudi če jih posnamete od daleč.

Pri modelu HONOR Magic4 Pro so vključili tudi napredne postopke pri izdelavi zaslona Quad-Curved LTPO. Z uporabo najsodobnejše nastavitve robotske roke, izjemno natančnih kamer in sofisticiranih algoritmov, so dosegli natančnost montaže do ± 0,075 mm (približno premer lasu) in izdelavo naprav z majhno toleranco do 0,1 mm, kar še dodatno prikazuje HONOR-jeve vrhunske proizvodne zmogljivosti.

HONOR-jev industrijski park je sestavljen iz vodilnih laboratorijev v industriji, vključno z laboratorijem za zanesljivost, regulativnim laboratorijem in laboratorijem za varstvo okolja. S pomočjo te kombinacije laboratorijev dosegajo najvišje standarde nadzora materialov in izdelkov. Park izvaja skoraj 200 najstrožjih testov na vseh prejetih materialih pred začetkom proizvodnje in na desetine testov izdelkov po proizvodnji. Obseg in pogostost pregledov presegata običajne industrijske prakse, s čimer zagotavljajo, da HONOR-jevi izdelki izpolnjujejo najstrožje lastno postavljene standarde. Na primer, HONOR Magic4 Pro ima vrednosti emisije sevanja pametnega telefona 56 odstotkov pod mejami najstrožjih industrijskih standardov.

Proizvodnja temelji na treh stebrih

Avtomatizacija, digitalizacija in inteligentna tehnologija so temeljni kamni, ki podpirajo osnovne proizvodne zmogljivosti njihovega industrijskega parka. V njem je 75 odstotkov proizvodnje dokončane s pomočjo avtomatizacije, kar zmanjšuje možnosti za napake in defekte, ki so posledica človeških napak. Od tega je več kot 40 odstotkov proizvodne linije razvila HONOR-jeva lastna ekipa za raziskave in razvoj v tovarni, kar je dodaten dokaz tesne povezanosti raziskovalno-razvojne dejavnosti s proizvodnimi zmogljivostmi v parku.

Najpomembnejša oprema v proizvodnem obratu podpira digitalne sisteme upravljanja, ki HONOR-ju omogočajo boljše upravljanje celotne proizvodne linije in doseganje večje učinkovitosti ter izboljšanje kakovosti izdelkov.

Več informacij o telefonu lahko dobite TUKAJ.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
HONOR telefoni


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Medic sistemi d.o.o.

Jerebova ulica 18, 8000 Novo mesto, Tel: 07 332 16 10
Kdo smo? Smo družinsko podjetje z več kot 35 letno tradicijo poslovanja.Smo informacijsko podjetje, ki skrbi za trajnostni razvoj kakovostne storitve in rešitev.Smo pravi ... Več
Srebrni partner

TEAL d.o.o., Outletko.si

Kidričeva ulica 5, 3270 Laško, Tel: 03 734 00 70
Podjetje je bilo ustanovljeno leta 1991. Od samega začetka se ukvarjajo s prodajo računalniških komponent. Leta 1999 so odprli poslovno enoto (trgovino) v Celju, pričeli pa so tudi ... Več
Srebrni partner

Secop d.o.o.

Vojkova cesta 77, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 73 80
Z več kot 20 letnimi izkušnjami lahko Secop d.o.o. zadovolji vse potrebe svojih zadovoljnih strank na področju upravljanja z dokumenti. Ponujamo: Vodilno svetovno blagovno znamko ... Več
Zlati partner

GROWTHCOM d.o.o.

PE Ljubljana, Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana, Tel: 051 313 192
Growthcom - vaš specialist za digitalni marketing Svoje 10-letne izkušnje s področja prodaje in digitalnega marketinga je z nami delil direktor podjetja, David Fabjan. V Growthcomu ... Več