Telefoni
27.08.2018 13:12

Deli z drugimi:

Share

Prihaja neverjeten telefon s kar 7,12-palčnim zaslonom!

Novi Honor 8X Max bo opremljen s kar 7,12-palčnim zaslonom.
Novi Honor 8X Max bo opremljen s kar 7,12-palčnim zaslonom.

Ko se odločamo za nakup novega pametnega mobilnega telefona Android, so strojne značilnosti naprave pogosto tiste, ki nas prepričajo. Med pomembnejšimi pa v zadnjem času izstopa predvsem velikost zaslona, saj pametni telefoni s 14-centimetrskimi (5,5-palčnimi) zasloni niso več nobena redkost, na trgu pa lahko kupimo že telefon, ki za prikaz slik uporablja zaslon s kar 16,5-centimetrsko diagonalo. Ker pa uporabniki že povprašujejo po telefonih s še večjimi zasloni, so se pri podjetju Huawei odločili, da jim ustrežejo.

Inženirji podjetja Huawei namreč pripravljajo pametni mobilni telefon z oznako Honor 8X Max, ki bo opremljen s kar 18,1-centimetrskim oziroma 7,12-palčnim zaslonom. Tu bo po vsej verjetnosti uporabljen zaslon AMOLED ločljivosti 2.244 x 1.080 slikovnih točk in razmerjem stranic okoli 19 proti 9. Robovi zaslona bodo seveda tanki, saj bodo inženirji le tako lahko dosegli, da ohišje telefona ne bo preveliko.

Podjetje Huawei bo pametni mobilni telefon z impresivnim 7,12-palčnim zaslonom javnosti predstavilo 5. septembra letos. Sodeč po spletnih govoricah tudi strojna oprema ne bo ravno od muh. Ta naj bi namreč obsegala osemjedrni procesor Qualcomm Snapdragon 660, štiri gigabajte sistemskega pomnilnika, dva digitalna fotoaparata ločljivosti 16 milijonov slikovnih točk in dveh milijonov slikovnih točk ter spletno kamero ločljivosti osem milijonov slikovnih točk. Za dovolj dolgo avtonomijo delovanja pa naj bi bilo poskrbljeno z baterijo kapacitete 4.900 miliamper z možnostjo hitrega polnjenja.


Prijavi napako v članku