Telefonija
04.09.2023 08:30
Posodobljeno 6 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Ulefone Armor 23 Ultra: neuničljiv in presenetljivo zmogljiv

Foto: Ulefone
Foto: Ulefone

Ulefone je izkoristil berlinski sejem IFA 2023 za razkritje več informacij o prihajajočem modelu Armor 23 Ultra. Napravo tržijo kot prvi Android telefon podjetja, sposoben satelitskega sporočanja. Poleg te funkcije pa naj bi vključeval tudi skupno tri kamere z ločljivostjo 50 MP, zaslon s hitrostjo osveževanja 120 Hz in hitro polnjenje, podobno tistemu pri telefonu Xiaomi 13 Pro, kar je neverjetno za tovrsten telefon. Kljub obsežnim specifikacijam je Ulefone potrdil, da Armor 23 Ultra ne bo pretirano drag, ko bo prišel na evropski trg. Kaj pomeni “ne bo pretirano drag”, pa bomo izvedeli v naslednjih mesecih.

Pametni telefon bo opremljen z ohišjem, ocenjenim po standardih IP68-69K/MIL-STD-810H, kar nakazuje na visoko vzdržljivost in odpornost proti okoljskim dejavnikom. Vendar Ulefone za Armor 23 Ultra obljublja bolj stilsko obliko v primerjavi z drugimi robustnimi telefoni.

Naprava ni namenjena le trgu robustnih telefonov; napredne kamere jo naredijo privlačno za širše občinstvo. Vključevala bo “HD” selfie kamero, ultraširokokotno kamero in glavno “flagship” kamero – vse bodo opremljene s senzorji 50 MP. Poleg tega bo imela 8 MP 3x telefoto lečo in 64 MP kamero z Ultra Night Vision zmogljivostmi za nočno fotografiranje.

Armor 23 Ultra želi odpraviti hibe, ki so običajno povezane z robustnimi pametnimi telefoni, zato nudi “super hitro” žično in brezžično polnjenje – 120 W in 50 W – za svojo baterijo kapacitete 4950mAh. Če vsaj malo spremljate trg pametnih telefonov, boste vedeli, da so to fenomenalne hitrosti. Telefoni Samsung se v povprečju polnijo s hitrostjo okoli 25-30 W.

Vendar pa obstaja tudi nekaj kompromisov. 6,78-palčni zaslon je ločljivosti FHD+ namesto 1,5K, ne uporablja OLED tehnologije in ga poganja povprečen procesor Dimensity 8020. Na trg bo prišel z operacijskim sistemom Android 13, ko bo decembra 2023 na voljo v Evropi. Začetna cena je postavljena na 600 evrov, kar bi lahko bila privlačna možnost za ljubitelje robustnih pametnih telefonov, vsaj glede na njegove zmogljivosti.

Ulefone nakazuje strategijo, da ne želi zadovoljiti samo uporabnikov robustnih telefonov, ampak želi svoj trg razširiti z vključitvijo visoko zmogljivih funkcij, ki so običajno prisotne v vrhunskih pametnih telefonih. Verjetnost, da bodo spodkopali delež Samsungu in kitajskim proizvajalcem, je majhna, a vseeno bo zanimivo spremljati vpliv novega telefona.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
android

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Pilon AEC

Dunajska cesta 144, 1113 Bežigrad, , Tel: 0590 3 0590
Informacijsko modeliranje gradenj (BIM) je veliko več kot le tehnologija – to je zapleten postopek načrtovanja in gradnje, ki arhitektom pomaga pri ustvarjanju inovativnih stavb ... Več
Zlati partner

AVTERA d.o.o. – LINKSYS

Litijska 259, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 58 53 610
Linksys, internet - sinonim za kvalitetno mrežno opremo, ki zagotavlja stik s svetom. Zmogljiva, varna in zanesljiva oprema za dom in manjša podjetja. Rešitve, ki jih Linksys ponuja, ... Več

POINT.ER IT d.o.o.

Dolenji Boštanj 55, 8294 Boštanj, Tel: 07 814 98 00
Osredotočeni s Point.er Kako na enem mestu najti vse, kar potrebujete pri vodenju podjetja ali le v domači pisarni? Point.er it, d. o. o., je podjetje, ki ponuja celotne IT storitve, ... Več
Zlati partner

E-Rasta d.o.o.

Vodnikova ulica 2, 2250 Ptuj, Tel: +386 (0) 70 474 398
Podjetje E-RASTA je inovativno podjetje, ki se osredotoča na razvoj tehnoloških rešitev v povezavi z biometričnimi fotografijami in identifikacijo. Njihova glavna storitevje aplikacija ... Več