Računalništvo, telefonija
20.01.2019 09:11

Deli z drugimi:

Share

Netflix z največjo podražitvijo doslej!

Posnemite si svoje najljubše filme in serije.
Posnemite si svoje najljubše filme in serije.

Spletna storitev za pretočni spletni video Netflix je nedvomno ena izmed najbolj priljubljenih na svetu, saj jo skupno uporablja že na stotine milijonov ljubiteljev filmov in nadaljevank. Ta se lahko celo pohvali z rekordom na področju novih uporabnikov, saj je njihovo storitev konec leta 2018 uporabljalo že več kot 139 milijonov aktivnih uporabnikov. To niti ne preseneča, saj niza novosti kot za stavo, vključno z novimi lastnimi filmskimi vsebinami, ki so uporabnikom iz dneva v dan bolj pri srcu. To ima seveda svojo ceno, saj je Netflix na ta račun samo v lanskem letu »zapravil« več kot preračunanih 11,4 milijard evrov denarja.

Ker namerava podjetje Netflix v produkcijo lastnih filmskih posnetkov v letošnjem letu vložiti še več denarja, je posledično sledila podražitev naročniških paketov. Za najosnovnejši paket morajo Američani mesečno odslej odšteti preračunanih 7,9 evrov (preračunanih 0,9 evrov več kot doslej), za srednji paket preračunanih 13 evrov (preračunanih 1,8 evrov na mesec več) in preračunanih 14,9 evrov za najdražji paket (preračunanih 2,6 evrov več).

Pri nas se storitev Netflix še ni podražila, čeprav gre pričakovati, da bo do tega prišlo v naslednjih nekaj tednih ali mesecih. Ko bo do tega prišlo, bomo po novem po vsej verjetnosti morali mesečno odšteti devet evrov za osnovi paket (namesto zdajšnjih osmih evrov), 15 evrov za vmesni paket (namesto 10 evrov) in 17 evrov (namesto 12 evrov) za najdražji paket. Nove cene mesečnih paketov naj bi bile znane kmalu.


Prijavi napako v članku