Igre
25.05.2021 08:02
Posodobljeno 1 teden nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Netflix kmalu kot ponudnik računalniških iger?

Netflix naj bi že razmišljal v smeri ponujanja računalniških iger preko spleta.
Netflix naj bi že razmišljal v smeri ponujanja računalniških iger preko spleta.

Ameriška družba za pretakanje video vsebin Netflix je že dlje časa na voljo v večjem številu držav po svetu, vključno s Slovenijo. To ne preseneča, saj ponuja ogromno zanimivih vsebin. Ker posledično število naročnikov narašča z vrtoglavo hitrostjo, morajo pri podjetju Netflix neprestano pripravljati nove funkcionalnosti ter uporabnikom nuditi nove možnosti. Ena izmed novih možnosti bi lahko bile računalniške igre.

Ob pomanjkanju igralnih konzol in zmogljivih računalniških komponent bi igre lahko pripomogle k pridobivanju naročnikov na Netflix. Igranje iger bi potekalo na enak način kot predvajanje priljubljenih filmov. Igre bi bile namreč na voljo preko svetovnega spleta. Tak način igranja iger med drugim že ponujata podjetji Google in Microsoft, vodilno na tem področju pa je podjetje Valve s storitvijo Steam.

Trenutno še ni znano, kdaj naj bi Netflix pričel s ponujanjem računalniških iger preko spleta. Mnogi poznavalci so prepričani, da bi se to lahko vsaj poskusno zgodilo še pred koncem letošnjega leta. Trg računalniških iger je namreč zelo dobičkonosen in Netflix bi s tem pridobil izjemno konkurenčno prednost, poleg tega pa ima podjetje za tovrsten podvig več kot dovolj denarja.

Vas zanima več iz te teme?
Netflix

Prijavi napako v članku