Računalništvo, telefonija
28.02.2011 13:48
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Netbooki niso mrtvi

Manj je fajn. Mini računalnik stane manj, povzroča manj onesnaževanja pri izdelavi in zavzame manj prostora ter porabi manj energije.
Sony Vaio M
Sony Vaio M

Vedno bolj popularni so mini računalniki, ki so primerni za prenašanje in so znani po ugodni ceni. Sony Vaio se vedno bolj angažira v borbi za mlade vedno mobilne uporabnike. Lahek v črni barvi in z majhnimi merami je novi Sony VAIO M netbook.


Sony je v Sloveniji predstavil nov 369 eur vreden netbook Sony VAIO M, ki se lahko postavi po robu celo miniaturnima prenosnikoma Asus EEPC in HP Mini. Prenosnik družine M-Series se pobaha z ohišjem, izdelanim iz kakovostne plastike v črni barvi, s težo le 1.190 gramov in debelino komajda 3,2 centimetra. Pozabimo lahko na vgrajeno CD/DVD enoto ali hitro grafično kartico. Gre za mini model, pri katerem je poudarek na nizki teži, ugodni ceni in velikosti.

Novinec za prikazovanje slik uporablja visokokakovostni širokokotni zaslon z 25,8-centimetrsko diagonalo in tehnologijo X-BLACK, medtem ko je preračunavanju zahtevnejših podatkov kos Intelov Atom Procesor frekvence 1,66 Ghz. Za povezljivost je bilo poskrbljeno z brezžičnima povezavama Wi-Fi in Bluetooth, serijsko pa je vgrajen 250-GB trdi disk in 1 GB pomnilnika. Novejši modeli z oznako M so opremljeni z operacijskim sistemom Windows 7 Starter in Google Chrome brskalnikom.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem GERI COMPUTER d.o.o., Notesniki.si
Za več informacij so vam na voljo pri GERI COMPUTER d.o.o., Notesniki.si
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem GERI COMPUTER d.o.o., Notesniki.si? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku