Računalništvo, telefonija
08.04.2019 08:59
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Preverite, kaj prinaša nova večja posodobitev za Windows 10

Posodobitev Windows 10 May 2019 Update prinaša kar nekaj uporabnih novosti!
Posodobitev Windows 10 May 2019 Update prinaša kar nekaj uporabnih novosti!

Tokrat imamo več kot odlično novico za vse, ki za delo in zabavo uporabljate Microsoftov operacijski sitem Windows 10. Ta je namreč bogatejši za novo večjo posodobitev, ki sliši na ime Windows 10 May 2019 Update in je nastajala v okviru projekta 19H1. Nova posodobitev bo vsem uporabnikom operacijskega sistema Windows 10 na voljo v naslednjih nekaj tednih, pri čemer jo bodo običajni uporabniki prejeli na začetku meseca maj, uporabniki v poslovnih okoljih pa prividoma proti koncu maja, o razpoložljivosti posodobitve pa nas bo operacijski sistem Windows 10 pričakovano obvestil samodejno.

Z namestitvijo posodobitve Windows 10 May 2019 Update bodo uporabniki operacijskega sistema Windows 10 pridobili veliko uporabnih novosti, vključno s povsem novim grafičnim vmesnikom z novimi temami. Microsoft je poskrbel še za ločitev digitalne asistentke Cortana z iskalnim poljem in za možnost odstranitve določenih aplikacij, ki jih doslej ni bilo mogoče odstraniti. Zagotovljena je tudi privzeta podpora za formate RAW, kar bo zagotovo razveselilo napredne uporabnike. Uporabnikom je s posodobitvijo na voljo celo možnost, da namestitev posodobitev oziroma popravkov preložijo za do največ 35 dni in se tako najprej prepričajo, da je njihova namestitev varna.

Pri tem velja še opozoriti na to, da si bo z namestitvijo posodobitve Windows 10 May 2019 Update operacijski sistem Windows 10 »rezerviral« okoli sedem gigabajtov prostora na pomnilniški enoti, kjer bo nameščen. Omenjeni prostor bo uporabljen za prenos namestitvenih datotek, shranjevanje začasnih datotek ter samega operacijskega sistema in različnih drugih podatkov, ki niso namenjeni takojšnji uporabi. Potezo “prisilne” rezervacije prostora na pomnilniškem mediju pri podjetju Microsoft opravičujejo s tem, da lahko pride v primeru pomanjkanja prostora na trdem disku do nestabilnega delovanja tako operacijskega sistema Windows 10 kot nameščenih aplikacij. Ta diskovni prostor bo uporabniku skrit, z njim pa bo v celoti upravljal operacijski sistem Windows 10, vključno z brisanjem nepotrebnih datotek. Sistem bo lahko rezervirani prostor na disku še dodatno povečal, kar bo bolj kot ne odvisno od načina uporabe sistema s strani uporabnika. Verjamemo pa, da uporabniki novejših računalnikov tega ne bodo občutili, saj je razpoložljivega prostora za shranjevanje podatkov običajno več kot dovolj.


Prijavi napako v članku