Spletni brskalniki
20.09.2012 05:52
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nemška vlada prepovedala uporabo Internet Explorerja

Za brezskrbno deskanje po svetovnem spletu si čimprej namestite konkurenčni spletni brskalnik!
Za brezskrbno deskanje po svetovnem spletu si čimprej namestite konkurenčni spletni brskalnik!

Pred kratkim je skupina varnostnih strokovnjakov v Microsoftovem spletnem brskalniku Internet Explorer odkrila zelo nevarno varnostno luknjo. Ta ogroža varnost uporabnikov v primeru, kot ti obiščejo spletno stran, ki je okužena s škodljivo programsko kodo. Varnostna luknja je prisotna v spletnem brskalniku Internet Explorer 9 in starejših različicah, ki so »nameščene« na operacijskih sistemih Windows XP, Vista in Windows 7.

Podjetje Microsoft je k stvari pristopilo z največjo mero odgovornosti. To je namreč oblikovalo posebno delovno skupino, ki naj bi kmalu pripravila varnostni popravek za omenjeno ranljivost. Kot začasno rešitev podjetje iz Redmonda predlaga, da v spletnem brskalniku nastavimo nivo varnosti za internet in lokalno omrežje na najvišji novo. S tem bomo preprečili tako zagon programskih modulov ActiveX Controls in Active Scripting kot škodljive programske kode. Na ta račun pa bomo lahko izgubili del uporabnih funkcionalnosti spletnih storitev.

Ker gre tu za začasno rešitev in precejšnje število uporabnikov spletnega brskalnika Internet Explorer ne zna povečati nivoja varnosti za internet in lokalno omrežje, je nemška vlada do »problematike« sprejela zelo ostro stališče. Ta je v izjavi za javnost zapisala, naj vsi uporabniki spleta nemudoma prenehajo uporabljati Internet Explorer vse dokler Microsoft ne izda varnostnega popravka. In to še ni vse. Nemška vlada državljanom toplo priporoča uporabo konkurenčnih spletnih brskalnikov, kot so Google Chrome, Mozilla Firefox, Apple Safari, Opera in drugi.

Microsoft naj bi popravek za odkrito varnostno luknjo v spletnem brskalniku Internet Explorer odpravil še pred koncem septembra. Takoj ko bo popravek na voljo, vas bomo o tem seveda pravočasno obvestili. Do tedaj, če se le da, se izogibajte uporabi Internet Explorerja.

Vas zanima več iz te teme?
Internet Explorer brskalnik

Prijavi napako v članku