Telefoni
23.10.2017 06:20
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nekaj povsem drugačnega. Telefon z dvema zaslonoma!

Pametni mobilni telefon ZTE Axon M izgleda naravnost fantastično!
Pametni mobilni telefon ZTE Axon M izgleda naravnost fantastično!

Pred časom so se na spletu pojavile govorice, da naj bi podjetje Samsung že v teku naslednjega leta ponudilo v prodajo prvi upogljiv pametni mobilni telefon. Za ta namen naj bi pripravilo posebno družino telefonov, ki bodo seveda namenjeni najdrznejšim oziroma tistim, ki radi kot prvi preizkušajo najnovejšo tehnologijo na področju mobilne telefonije in radi preklapljajo med kompaktno napravo in tablico. Ta pristop naj bi kmalu uporabili tudi pri podjetju LG Electronics in Apple, zato ne preseneča, da se za ta »koncept« ogrevajo tudi pri podjetju ZTE.

Ker pa upogljivi zasloni še niso nared za vsakdanjo uporabo, so se pri podjetju ZTE odločili za nekoliko drugačen pristop. Njegovi inženirji so namreč napravo, ki je opremljena z dvema enakima zaslonoma s 13,2-centimetrsko (5,2-palčno) diagonalo in takim stranskim robom, ki ju lahko preklopimo v enoten zaslon. Na ta način v nekaj sekundah pridobimo napravo, ki je opremljena z veliko večjim zaslonom, kar bo kot nalašč za zahtevnejša opravila (urejanje preglednic, dokumentov, mobilno urejanje slik in podobno) in večpredstavnostne vsebine.

Preostala strojna oprema pametnega mobilnega telefona ZTE Axon M obsega še procesor Snapdragon 821, sistemski pomnilnik kapacitete štirih gigabajtov in 64 gigabajtov vgrajenega prostora, ki ga lahko razširimo s pomočjo pomnilniške kartice. Za zajem fotografij in videoposnetkov pa je na voljo slikovno tipalo ločljivosti 20 milijonov slikovnih točk. Namenska programska oprema vgrajena neposredno v mobilni operacijski sistem Android pa omogoča uporabo zaslona na tri načine in sicer razširjena (enotna vsebina razširjena čez dva zaslona), dvojna (različni vsebini na zaslonih) in ogledalo (enaka vsebina na zaslonih). Zanimiv telefon ZTE Axon M bo v Združenih Državah Amerike naprodaj kmalu, v Evropo pa naj bi prispel v naslednjih nekaj mesecih.


Prijavi napako v članku