Strojna oprema
20.02.2008 14:10
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nekaj je v zraku

Pod tem kriptičnim naslovom se seveda skriva nov prenosni računalnik podjetja Apple, MacBook Air. Apple IMC Slovenija je omenjeni prenosnik sedaj predstavil tudi slovenskemu občinstvu. Tako kot je Steve Jobs na letošnjem Macworld-u predstavil Air-a s tem, da ga je izvlekel kar iz pisemske ovojnice, tako je MacBook Air prišel tudi v Slovenijo.

Seveda to ni presenetljivo, saj gre za najtanjši prenosni računalnik na svetu, ki ga je na najdebelejšem delu za slaba 2 centimetra, medtem, ko ga na najtanjšem meri vsega 4 mm. Uporabnik gleda v 13,3 palčni (33,25 cm) LCD-ekran z LED-osvetljavo. V osnovni verziji bije Intelov Core 2 Duo procesor pri 1,6 GHz-ih (ali 1,8 GHz).


Prijeten na pogled …

… in dotik.

Sistemskega pomnilnika je za 2 GB-a, medtem, ko je trdega diska v 1,8 palčnem formatu za 80 GB-ov. Možen je tudi dokup 64 GB-nega Solid State Disk-a, kar pa mu ceno dvigne med oblake. Za osnovni model je potrebno odšteti 1.880 evrov, medtem, ko se zna cena za popolnoma opremljen model povzpeti preko 3.000 evrov. Seveda je to pač cena, ki jo je potrebno plačati za najboljšo tehnologijo (SSD) in dizajn v računalniškem svetu. MacBook Air bo v slovenskih trgovinah na voljo od sredine meseca marca.


Apple MacBook Air

Prijavi napako v članku