Varnost
15.02.2024 07:15

Deli z drugimi:

Share

Ne ugibajte, raje preverite, kako zanesljiva je vaša digitalna zaščita

Varnosti pregled IKT okolja.

V današnjem času je digitalna obramba izredno pomembna, saj se večina procesov vsaj delno dogaja digitalno. Od digitaliziranja poslovanja, avtomatizacije, pošiljanja podatkov in informacij po vseh spletnih medijih … vse več naših poslovnih in zasebnih podatkov je vezanih na kibernetski prostor.

Če poskrbite za avtomobilsko zavarovanje in zavarovanje hiše, potem poskrbite tudi za digitalno zaščito, saj so tu nevarnosti povsem drugačne. Predvsem pa jih ne vidimo oz. za njih ne vemo, dokler se nam  dejansko ne zgodijo. Kibernetskih groženj v zadnjem obdobju kar mrgoli, zaskrbljujoče dejstvo pa je, da te grožnje ves čas napredujejo in se spreminjajo.

Tarča smo vsi

Ne glede na velikost in obliko poslovanja, zlonamerna programska oprema cilja prav na vsa podjetja s pomanjkljivo kibernetsko zaščito. Še nevarnejši pa so hekerji, ki poiščejo luknje in razpoke v zaščiti in tako okradejo ali onesposobijo celotne sisteme.

Spletna ranljivost večja kot v fizičnem svetu

Kljub dejstvu, da so podjetja na spletu bolj ranljiva kot v fizičnem svetu, pa niso nemočna. S preventivnim ukrepanjem in poskrbljeno ustrezno zaščito celotnega IKT okolja lahko naredite velik korak pred napadi. Predvsem pa je zaščito treba sproti posodabljati in nadgrajevati ter periodično preverjati njeno učinkovitost.

Varnostni pregledi so nuja

Pri digitalni zaščiti je pravilo: ne ugibaj, preveri. V našem podjetju nudimo varnostne strokovnjake, ki so primerno izobraženi za sistemske varnostne preglede informacijske infrastrukture. S takim pregledom se preveri delovanje varnostnih rešitev, splošno kondicijo digitalne obrambe podjetja, zagotovi varno delovanje poslovnih procesov, zaščiti intelektualno lastnino, popravi morebitne razpoke v sistemu ter tako prepreči uhajanje podatkov k nepridipravom. Če malo obrnemo besede, je varnostni pregled kot digitalni tehnični pregled, ki ga sicer opravite za vozila.

Z varnostnim pregledom pridobite seznam odkritih ranljivosti in napotke, kako ranljivost čim prej ter učinkovito odpraviti. Naši varnostni strokovnjaki pa vam še svetujejo, na katere nevarnosti oz. področja bodite posebej pozorni.

Izobraževanje in ozaveščanje zaposlenih

Kljub vsem možnim zaščitam, je človek še vseeno tisti, ki upravlja z večino podatki. V podjetju Anni organiziramo izobraževanja in ozaveščanja zaposlenih s področja kibernetskih groženj ter jih naučimo, kako prepoznati digitalne nepravilnosti in kako na njih odreagirati. Naložba v znanje je ena pomembnejših naložb pri celotni kibernetski zaščiti.

Več informacij najdete na www.varen.it (P.R.) 


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
kibernetska varnost

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem ANNI d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri ANNI d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem ANNI d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

PC H.AND d.o.o.

Brezovce 10, 1236 Trzin, Tel: 01 530 08 00
PC H.AND - podjetje s tradicijo Svetovni trg ponuja pravo enciklopedijo izdelkov, med katerimi se težko odločimo. Na pomoč vam priskoči podjetje PC H.AND, ki se lahko pohvali z ... Več

Nova Vizija, informacijski inženiring in svetovanje, d.d.

Celjska cesta 9, 3310 Žalec, Tel: 03 71 21 800
Odločitev, v katero informacijsko tehnologijo bi moralo vlagati vaše podjetje in v katere ne, je težka. Po eni strani želite biti tisti, ki je odgovoren za inovacije in rast ... Več

BILAZ d.o.o.

Sedejeva ulica 8, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 19 00
Ponudba kakovostnih storitev s kvalitetnimi materiali in "brand name" računalniškimi blagovnimi znamkami jih uvršča v sam vrh tovrstnih ponudnikov. Cenovna politika podjetja je ... Več

ATELJE HERTIŠ d.o.o.

Laznica 63, 2341 Limbuš, Tel: 02 663 30 03
Se trudite povečati prodajo in privabiti nove stranke? Zakaj ne bi kar izkoristili promet, ki gre mimo vašega podjetja? Ali pa enostavno pritegnili obiskovalce določenega dogodka? ... Več