Telefoni
29.09.2012 08:53

Deli z drugimi:

Share

Naslednji iPhone z zvočniki v zaslonu?

Apple namerava v upogljiv na dotik občutljiv zaslon vgraditi še bogato paleto uporabnih tehnologij. Med njimi bomo našli celo zvočnik in laserski mikrofon.
Novi iPhone naj bi prinesel zvrhan koš novosti!
Novi iPhone naj bi prinesel zvrhan koš novosti!

Novi iPhone je razočaral predvsem tiste, ki so od Appla pričakovali kakšno udarno novost, ki je konkurenca še ni »iznašla«. Kljub temu gre ta v prodajo kot za stavo. Applu je namreč v tednu dni uspelo prodati kar pet milijonov mobilnikov iPhone 5. Celo pri nas je sto Applovih fanatikov na novi mobilnik čakalo celo noč. V roke jih je na koncu prejelo zgolj 23.

Kot vse kaže bo ljubiteljem udarnih tehnoloških novosti kmalu zadoščeno. Podjetje Apple ja namreč na ameriški patentni urad (Patent and Trademark Office) vložilo patent, ki bo za vedno spremenil način uporabe mobilnih naprav. Tu namreč gre za upogljiv zaslon, ki ga je mogoče uporabiti tudi v vlogi zvočnika. Ta naj bi bil namreč vgrajen neposredno v prikazovalnik slik. Apple namerava v upogljiv na dotik občutljiv zaslon vgraditi še bogato paleto uporabnih tehnologij. Med njimi bomo našli celo laserski mikrofon.

Ker gre tu šele za patent oziroma koncept, ni še povsem jasno kdaj, če sploh, bo podjetje Apple novo tehnologijo namenilo svojim mobilnim napravam. Na srečo je časa za razvoj več kot na pretek. Pametni mobilni telefon iPhone 5 je namreč šele ugledal luč sveta, na miniaturno tablico iPad Mini pa še čakamo. Povsem možno je, da bi lahko bila novost nared že za naslednji iPhone.

Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku