Računalništvo, telefonija
25.11.2009 12:19

Deli z drugimi:

Share

Naročniki SiOL TV imajo možnosti odpovedi pogodbe zaradi enostransko spremenjene programske sheme

Naročniki imajo 30 dni časa za odpoved pogodb.
Naročniki imajo 30 dni časa za odpoved pogodb.

Po posredovanju Agencije za pošto in elektronske komunikacije Republike Slovenije je Telekom Slovenije naročnike SiOL TV na hrbtni strani računov, izstavljenih za mesec oktober, obvestil, da lahko brez odpovednega roka in sankcij odpovejo naročniško razmerje. Takšna pravica jim po zakonu pripada zaradi enostranske spremembe programske sheme.

Agencija za pošto in elektronske komunikacije Republike Slovenije je družbo Telekom Slovenije po javno objavljenih spremembah programskih vsebin televizijskih paketov SiOL TV pozvala, naj ji posreduje vsebino, način in datume obveščanja naročnikov o omenjenih spremembah. Apek je ugotovil, da je pri obveščanju naročnikov o spremembi pogojev, določenih v naročniški pogodbi, prišlo do neupoštevanja nekaterih določil tretjega odstavka 85. člena Zakona o elektronskih komunikacijah. Telekom Slovenije naročnikov SiOL TV namreč ni obvestil, da lahko, če se s predlaganimi spremembami programske sheme ne strinjajo, v 30-ih dneh brez odpovednega roka in brez sankcije odstopijo od naročniške pogodbe.

Telekom Slovenije je po posredovanju Apeka svoje naročnike o tovrstni možnosti odpovedi pogodbenega razmerja obvestil na hrbtni strani računov za SiOL TV, izstavljenih za mesec oktober. Oktobrske račune so uporabniki prejeli ta mesec, od prejema računa pa imajo 30 dni časa, da pogodbe brez sankcij odpovejo.


Prijavi napako v članku