Računalništvo, telefonija
09.03.2017 10:00
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Naročite pico kar s športnimi copati

Naročite pico kar s športnimi copati
Naročite pico kar s športnimi copati

Pogosto poročamo o tem, kako je tehnologiji uspelo prodreti v vse sfere življenja. Prehrambna industrija ni prav nobena izjema. Pizza Hut, ameriška veriga restavracij, pa je nedavno odprla prav posebno poglavje v tej knjigi, saj so javnosti predstavili prve športne copate, s katerimi je mogoče naročiti pico.

Izdelovalec obutve po meri Shoe Surgeon je ustvaril 64 parov športnih copat “Pie Tops”, s katerimi je naročanje pice lažje in hitrejše kot kadarkoli prej. Zakaj ravno 64? Toliko ekip namreč igra na zaključnem delu ameriškega prvenstva v študentski košarki, March Madnessu, ki čez lužo velja za enega največjih športnih dogodkov leta. Medtem ko bodo pri Pizza Hutu večino parov copat podelili med sodelujoče na prvenstvu, pa bo en par na voljo tudi v nagradni igri za navijače oziroma gledalce.

Kako pa inovativni športni copati sploh delujejo? Uporabnik zgolj pritisne gumb na desnem copatu oziroma jeziku copata, kar na telefonu sproži aplikacijo Pie Tops, ki samodejno naroči pico (obutev je s telefonom povezana preko povezave bluetooth). Preko aplikacije uporabnik izrazi tudi svoje želje glede dodatkov na pici, prav tako pa v njej nastavi, kako močan mora biti pritisk na gumb, da se naročanje sproži.

Čeprav je praktična uporabnost pametnih športnih copat za naročanje pice vprašljiva, pa izdelku nikakor ne gre oporekati invativnosti in ekstravagantnosti.


Prijavi napako v članku