Triki in nasveti
17.07.2010 12:15
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Naredimo črno-belo sliko z dodatkom barv

Rezultat naše predelave.
Rezultat naše predelave.

Verjetno ste že videli slike, pri katerih je bil določen del slike v črno-beli barvni kombinaciji, določen del (npr. žival, roža, del oblačila …) pa v barvah. Takšne slike velikokrat izpadejo precej zanimivo, saj poudarijo želeni element. Do takšnih slik lahko pridemo z različnimi programskimi orodji, ustvarimo pa jih lahko tudi kar preko spletne strani http://photobucket.com/.

Postopek izdelave slike na strani photobucket:

  1. Najprej se na omenjeno spletno stran registrirajte in zatem nanjo še prijavite.
  2. Na spletni strani nato kliknite na My Home in za tem še na Upload Images and Videos. Na vašem računalniku sedaj poiščite barvno sliko, ki jo želite predelati.
  3. Ko bo slika naložena na spletno stran, ji lahko po želji vpišete določene podatke (npr. njeno ime) in zatem kliknite Save.
  4. Slika se vam bo sedaj pojavila v vašem albumu. Nad njo kliknite na Edit.
  5. V urejevalniku, ki se vam je odprl, kliknite na zavihek Effects in za tem še na Greyscale. Slika se vam mora spremeniti v črno-belo barvo.
  6. Kliknite na Advanced Options in pri Apply to: izberite Painted Region, v katerem nato namesto gumba Effect označite gumb Original in obkljukajte še opcijo Invert.
  7. Tako, sedaj morate s pomočjo miške le še pobarvati želeni del slike. Da boste pri svojem delu natančni, si lahko z drsnikom, ki ga najdete malce višje, sliko povečate, zelo prav pa vam lahko pride tudi drsnik Brush Size, s katerim lahko spreminjate velikost vašega »čopiča« (beri kroga). Ko bo slika nared, kliknite na Save a copy.
  8. Sliko si sedaj lahko brez težav posnamete na računalnik, ali pa si jo ogledate preko spletnega naslova.

Prijavi napako v članku