Računalništvo, telefonija
05.07.2020 08:50

Deli z drugimi:

Share

Namensko ohišje Cooler Master za računalnike Raspberry Pi 4!

Ohišje Cooler Master PI CASE 40 bo resnično nekaj posebnega!
Ohišje Cooler Master PI CASE 40 bo resnično nekaj posebnega!

Kompaktni in zmogljivi osebni računalniki Raspberry Pi so med zanesenjaki še vedno zelo priljubljeni. Podjetju Raspberry Pi Foundation je na ta račun do meseca marca letos uspelo prodati že več kot 30 milijonov miniaturnih računalnikov. Nedavno pa so s pripravo novega modela Raspberry Pi 4 šli še korak dlje. Novost je namreč opremljena s kar osmimi gigabajti sistemskega pomnilnika, zamenjala pa je različico, ki je ponujala zgolj gigabajt sistemskega pomnilnika. Kljub temu je ta še vedno cenovno relativno dostopna, saj je na voljo že za preračunanih 68 evrov. Kupcem sta sicer na voljo še različici, opremljeni z dvema gigabajtoma sistemskega pomnilnika in štirimi gigabajti sistemskega pomnilnika, ki sta vrednoteni na preračunanih 32 evrov in preračunanih 50 evrov.

Ljubiteljem osebnih računalnikov Raspberry Pi pa bo kmalu na voljo celo namensko ohišje, ki ga bodo zanje pripravili pri podjetju Cooler Master, ki je med uporabniki osebnih računalnikov sicer zelo dobro poznano. Ohišje Cooler Master PI CASE 40 za Raspberry Pi 4 seveda ne bo izdelan iz cenene plastike, ampak bo zasnovan na osnovi aluminija. To dejansko pomeni, da bo mogoče ohišje kot celoto uporabiti za pasivno glajenje procesorja osebnega računalnika Raspberry Pi 4. Poleg tega bo ohišje Cooler Master PI CASE 40 uporabnikom omogočalo dostop do vseh priključkov sistema.

Ohišje Cooler Master PI CASE 40 bo za nameček omogočilo pritrditev osebnega računalnika Raspberry Pi 4 na zadnjo stranico zaslona, in sicer preko vmesnika VESA. Poleg tega bo imel na voljo tudi poseben gumb za vklop oziroma izklop računalnika, njegove dimenzije pa bodo znašale le 96 x 68 x 28 milimetrov. Novost je mogoče prednaročili na spletni povezavi https://comingsoon.a20go.com/cooler-master-raspberry-pi-400-case, pri tem pa bomo deležni tudi posebnega popusta.


Prijavi napako v članku