Računalništvo, telefonija
05.10.2018 10:26
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Huaweijeva raziskava: uporabnikom je pri nakupu telefona pomembna tudi barva

Barva predmetov v naši okolici vpliva na naše razpoloženje, bodisi se tega zavedamo ali pa ne. In ravno zato so barve danes tako pomembne. Kar 88 odstotkov Slovencev, ki je sodelovalo v raziskavi je zatrdilo, da je barva odločilnega pomena ob nakupu telefona.
Huaweijeva raziskava: uporabnikom je pri nakupu telefona pomembna tudi barva
Huaweijeva raziskava: uporabnikom je pri nakupu telefona pomembna tudi barva

Izbira barve sporoča nekaj o nas, barva pa vpliva tudi na naše razpoloženje. Če se zazrete skozi okno proti zelenemu travnik, vas bo to umirilo, če boste na siv deževen dan oblekli bolj živahen kos oblačila, pa vas bo to razvedrilo in napolnilo z energijo.

V Huaweijevi raziskavi na družbenem omrežju Instagram, v kateri je sodelovalo 840 anketirancev, je kar 72 % vprašanih odgovorilo, da verjame, da z barvo telefona izraža svojo osebnost.

Črna ni več “in”!

Če je do pred kratkim veljalo, da je najbolj “in” imeti črn telefon, je raziskava pokazala, da to danes ne drži več. Kar 34 % vprašanih je sicer odgovorilo, da si lasti črn telefon, vendar pa se ob nakupu novega telefona ne bi več odločili za črno, ampak za eno izmed drugih barvnih možnosti. Med najbolj priljubljenimi izbirami so bile modra, barva somraka in bela barva.

Koliko ljudi uporablja zaščito?

Si lahko mislite, da kar 88 % vprašanih uporablja ovitek za telefon? Najbolj pogost je prozoren, za katerega se je odločilo kar 59 % vseh sodelujočih. To potrjuje tudi dejstvo, kako pomembna je sama barva telefona – torej dosti bolj kot stil ovitka.

Glavni razlog za uporabo ovitkov je pričakovano želja po zaščiti telefona pred poškodbami, kar je potrdilo 91 % vprašanih.

Huawei se odziva na trende – tudi v barvah

Po navdihu sijoče energije svetlobe je Huawei P20 zdaj na voljo v novem barvnem prelivu – v barvi somraka. Učinek svetlečega barvnega prehoda je edinstven med pametnimi telefoni in daje vtis severnega sija na dosegu roke. Barve zaobjamejo vse: od vijolične, prek modre ter vodno zelene do globoke kobaltno zelene. Barvni preliv deluje naravno in blagodejno vpliva na naše oči, hkrati pa kaže bogastvo in raznolikost čustev. Vsak odtenek v prelivu ima svoj karakter. Modra je običajno znana po svojih pomirjajočih učinkih. Temnejši odtenki stimulirajo misli v bolj jasno razmišljanje, medtem ko imajo zeleni bolj sproščujoč odziv. To so najbolj prijazni odtenki za oči. Vijolična se povezuje z bogastvom in plemenitostjo. Stimulira naše misli in spodbuja intenzivno razmišljanje.

Trendovsko oblikovanje in tehnologija

Po predstavitvi je P20 postal eden izmed najbolje prodajanih izdelkov na evropskem tržišču. S P20 v barvi somraka je Huawei ponudil potrošnikom trendovsko oblikovanje in tehnologijo. Ta visokokakovostni pametni telefon, ki je navdahnjen z najnovejšimi barvnimi trendi, naravo in igro svetlobe je opremljen z inovativnimi funkcijami, ki naslavljajo potrebe potrošnikov z vidika kakovosti in cene. Nova cena, 579,99 EUR, ga postavlja kot eno izmed najbolj privlačnih izbir na trgu.

Od raziskovanja novih tehnologij, do umetniškega izražanja – Huawei premika tudi meje kreativne mobilne fotografije. Ob partnerstvu s podjetjem Leica so se v fotografije, zajete s tem telefonom, zaljubili tudi goreči fotografski ljubitelji. Dvojna kamera je zasnovana tako, da zajema jasne in detajlov polne kakovostne fotografije. S črpanjem navdiha v dinamiki svetlobe in s pomočjo natančne zasnove zajema fotografije, ki so polne podrobnosti ne glede na svetlobne razmere. S pomočjo napredne umetne inteligence pa zna Huawei P20 v realnem času prepoznati kar 19 različnih kategorij scen. Profesionalne fotografske nastavitve, kot je na primer osvetlitev, so samodejno prilagojene s pomočjo umetne inteligence in tako je vsaka fotografija absolutno najboljša.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SIDERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SIDERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Sidera logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SIDERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku