Poslovne rešitve
03.09.2021 14:25
Posodobljeno 1 teden nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Viličarji in nakladalci so neopevani junaki industrije

Človeško telo ima neverjetne sposobnosti, vendar tudi velike omejitve. Skozi leta bo razvil napake in po dolgotrajni uporabi bodo opazne zdravstvene posledice.
Potrebujete pomoč za premikanje težkih palet in drugih materialov? Podjetje ProSIGMA želi poskrbeti, da je dvigovanje bremen prijazno za delavce, kolikor je to le mogoče.
Potrebujete pomoč za premikanje težkih palet in drugih materialov? Podjetje ProSIGMA želi poskrbeti, da je dvigovanje bremen prijazno za delavce, kolikor je to le mogoče.

Dejavnosti, ki vključujejo dvigovanje, nošenje, potiskanje, vlečenje in druge podobne gibe so pri delu pogosto neizogibni. Včasih smo primorani uporabiti svojo moč. Nepravilno izvajanje teh gibov pa lahko privede do dolgoročnih mišično-skeletnih posledic. Vsi poznamo nekoga, ki je imel ali je utrpel poškodbo zaradi ročnega dvigovanja ali pa se je moral zaradi poškodb celo predčasno upokojiti.

Zakaj se ne bi, kjer je to le mogoče, zanašali na preverjene strojne inovacije, ki dokazano olajšajo breme dvigovanja oziroma premikanja?

Stroji, ki v ozadju skrbijo za delovanje industrije

Viličarji, nakladalci in podobni stroji so neopevani industrijski junaki. Delavcem pomagajo pri ravnanju z vsemi vrstami materialov, ki jih drugače ne bi mogli prenašati. Podjetjem pa dajejo dodatne mišice, da se lahko dvignejo do uspeha. Prisotni so v vseh skladiščih po svetu, kjer skrbijo za organizacijo materialov in varnost zaposlenih.

Potrebujete pomoč za premikanje težkih palet in drugih materialov? Podjetje ProSIGMA želi poskrbeti, da je dvigovanje bremen prijazno za delavce, kolikor je to le mogoče. Z njihovimi pripomočki za dvigovanje boste svoje delavce zavarovali pred okvaram hrbtenice, kar pomeni, da bo storilnost toliko večja, saj bo toliko manj bolniških odsotnosti. Pripravili so pestro izbiro dvižnih vozičkov, viličarjev in dvižnih miz različnih dimenzij, nosilnosti in hitrosti dviga, na katere vam do konca septembra 2021 ponudijo še 15 % popusta.

Ročni in električni nakladalci za enostavno dvigovanje

Če vaša ideja o nakladalcih temelji na starejših, klasičnih modelih, se vam morda zdi, da so preveliki za vaše podjetje. Ravno iz tega razloga pri podjetju ProSIGMA ponujajo mini nakladalce, ki premorejo podobno moč kot njihovi večji bratje.

Mini nakladalec je kompakten in človeku prijazen nakladalec za številne namene. Vrtljiva kolesa zagotavljajo enostavno manevriranje tudi s 400-kilogramskim tovorom. Poleg transporta ga lahko uporabite tudi kot dvižno mizo. Upravljanje je ročno, za dvig pritisnete na nožni pedal, za spust pa z s priročno ročico.

Če se raje zanašate na električno moč, potem je mini električni nakladalec pravi za vas. Ta ročno vodeni nakladalec z električnim dvigom in platformo je primeren za različna delovna okolja, kot so industrija hrane, pakirne linije, industrija zdravil, skladišča, laboratoriji in podobno. Kompaktna oblika električnega nakladalca je še posebej primerna za ozke hodnike in zaprte prostore, kjer so običajni nakladalci nepriročna rešitev. Pod osnovno opremo spada tudi platforma, ki jo lahko zamenjate z različnimi dodatki. Tako lahko električni nakladalec hitro in enostavno prilagodite različnim potrebam.

Dvižne mize niso priročne samo za pisarne

Prednosti ergonomskih dvižnih miz so dobro zabeležene, a običajno jih povezujemo s pisarnami in ne z industrijskimi prostori. A tu ne gre za klasične dvižne mize.

Ročna dvižna miza vam olajša opravila, kjer ste primorani dvigovati težka bremena. Z ročico lahko enostavno dvignete težke predmete in hitro prilagodite delovno površino na idealno višino. Ker stoji na dveh fiksnih in gibljivih kolesih, jo lahko brez težav premikate po prostoru. Za varnost pa sta na volji zavori, ki mizo zakleneta na želenem mestu. Tako ne boste nikoli v nevarnosti, da bi se težek predmet prevrnil na vas.

Lahko pa se odločite tudi za škarjasto dvižno mizo, ki je priljubljena izbira za delo v trgovinah s stroji in skladiščih, oddelkih za embalažo in podobno. Dvižna miza ima vgrajene hidravlične cilindre s čvrstimi kromiranimi batnimi drogi. Za razliko od ročne dvižne mize ima ta miza fiksen okvir, ki preprečuje morebitno sesedanje mize. Spuščanje in dvigovanje mize ne poteka ročno, ampak s pomočjo krmilne enote.

Več kot le viličar

Viličarje se uporablja za premeščanje in dvigovanje blaga. Podjetje ProSIGMA pa je pripravila viličarja, ki ga lahko hkrati uporabljate kot dvižno mizo. Potem ko ste naložili paleto s tovorom do 1000 kilogramov, jo lahko enostavno dvignete in opravite svoje delo na primerni višini. Nič več sklanjanja in obremenjevanja vratu ter hrbtenice. Domov boste odšli spočiti, brez togosti v vratu in bolečin v sklepih.

Še več o strojnih rešitvah za dvigovanje bremen si lahko ogledate na spletni strani kataloska-prodaja.si.

Vas zanima več iz te teme?
viličarji nakladalci

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Pilon AEC

Tehnološki park 21, 1000 Ljubljana, Tel: 0590 3 0590
Informacijsko modeliranje gradenj (BIM) je veliko več kot le tehnologija – to je zapleten postopek načrtovanja in gradnje, ki arhitektom pomaga pri ustvarjanju inovativnih stavb ... Več
Zlati partner

SOPHOS d.o.o.

Germova ulica 9, 8000 Novo mesto, Tel: 07 393 56 00
Podjetje Sophos je sinonim za zagotavljanje IT varnosti in varovanje podatkov za podjetja. Danes njihovi izdelki varujejo več kot 240.000 podjetij in 100 milijonov uporabnikov. Zaupajo ... Več
Zlati partner

AUDIO BM d.o.o.

Italijanska ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 059 044 055
Kot eden najpomembnejših čutov nam sposobnost sluha omogoča povezovanje in socializiranje s preostalim svetom. Najpomembneje pa je, da nas sluh poveže z ljudmi in omogoča komunikacijo ... Več

CREACTION GAJ CERJAK s.p.

Prvomajski trg 12, 6330 Piran/pirano, Tel: 041 685 407