Strojna oprema
01.03.2021 10:15
Posodobljeno 2 meseca nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Najzmogljivejša rešitev podjetja Nvidia za rudarjenje kriptovalut!

Grafična kartica CMO 90HX je edina kartica nove družine, ki temelji na osnovi grafičnega jedra družine Ampere (GA102-100).
Grafična kartica CMO 90HX je edina kartica nove družine, ki temelji na osnovi grafičnega jedra družine Ampere (GA102-100).

Nedavno smo poročali, da je podjetje Nvidia za rudarjenje kriptovalut pripravlja novo družino grafičnih kartic, ki bodo opremljene s prodajno oznako Cryptocurrency Mining Processor oziroma krajše CMP. Ljubiteljem kriptovalut bodo sprva na voljo dve namenski grafični kartici, in sicer modela 30HX in 40HX. Novinca bosta na voljo za nakup v prvem tromesečju letošnjega leta, njihova zmogljivost pa bo znašala 26 MH/s oziroma 36 MH/s. V drugem tromesečju letošnjega leta pa bosta na voljo še precej zmogljivejša modela 50HX in 90HX, ki bosta nudila zmogljivost 45 MH/s oziroma 86 MH/s.

Pri tem pa je zanimivo predvsem to, da je model 90HX edini, ki temelji na osnovi grafičnega jedra družine Ampere (GA102-100). To v praksi pomeni, da uporablja tehnologijo, ki je prisotna v grafičnih karticah GeForce RTX 3080 ter je izdelana s pomočjo 8-nanometrske tehnologije podjetja Samsung. Poleg tega novost razpolaga z 10 gigabajti grafičnega pomnilnika in lahko pri polni obremenitvi porabi kar 320 električne moči, kar je precej več v primerjavi z drugimi modeli novih namenskih grafičnih kartic za rudarjenje kriptovalut družine Cryptocurrency Mining Processor podjetja Nvidia.

Pri tem velja še omeniti, da bo podjetje Nvidia preko novih gonilnikom močno zmanjšalo zmogljivost njegovih grafičnih kartic za rudarjenje kriptovalut. To v praksi pomeni, da bodo klasične grafične kartice precej manj učinkovite za pridobivanje digitalnih kriptovalut. Tisti, ki bodo želeli nadaljevati z rudanjenjem bodo praktično imeli dve možnosti: lahko bodo uporabljali zastarele gonilnike ali pa se bodo preprosto odločili za nakup namenskih grafičnih kartic.


Prijavi napako v članku