Prenosni računalniki
27.04.2013 09:20

Deli z drugimi:

Share

Največji prenosnik Chromebook prispel v Evropo

Podjetje HP je v Veliki Britaniji pričelo s prodajo trenutno največjega prenosnega računalnika, ki poganja hiter, varen in zanesljiv Googlov operacijski sistem Chrome OS. Za nakup prenosnika HP Pavillion 14 Chromebook je britanskim trgovcem potrebno odšteti zgolj 300 evrov.
Britanski trgovci pričakujejo, da bo šel prenosnik HP Pavillion 14 Chromebook dobro v prodajo.
Britanski trgovci pričakujejo, da bo šel prenosnik HP Pavillion 14 Chromebook dobro v prodajo.

Podjetje HP je na staro celino pripeljalo trenutno največji prenosni računalnik, ki poganja Googlov operacijski sistem Chrome OS. Prenosni računalnik HP Pavillion 14 Chromebook je namreč že naprodaj v Veliki Britaniji, zanj pa je v prosti prodaji potrebno odšteti zgolj 300 evrov oziroma 30 evrov manj, kot se je sprva pričakovalo. Novost uporabnike svetovnega spletna ne bo pustila ravnodušne, saj je opremljena s kar 14-palčnim (35,6-centimetrskim) zaslonom ločljivosti 1.366 × 768 slikovnih točk.

Prenosni računalnik HP Pavillion 14 Chromebook »poganja« Googlov operacijski sistem Chrome OS in spletne storitve brez zatikanja, saj je opremljen s procesorjem Intel Celeron 847 frekvence 1,1 gigaherca, sistemskim pomnilnikom DDR3 kapacitete dveh gigabajtov, vgrajeno Intelovo grafično kartico in pogonom Solid State s 16-gigabajti prostora. Za povezovanje z zunanjimi napravami sta na voljo priključka USB in HDMI. Zaradi velikega zaslona (v primerjavi s konkurenco) prenosnik HP Pavilion 14 Chromebook ponuja le štiriurno avtonomijo delovanja.

Vsi kupci prenosnega računalnika HP Pavilion 14 Chromebook brezplačno prejmejo še 100 gigabajtov oblačnega prostora v okviru storitve Google Drive, in sicer za dve leti. Ker se novi računalnik podjetja HP že lahko kosa s prenosnimi računalniki s prednameščenimi operacijskimi sistemi Windows, so številni strokovnjaki prepričani, da bo Googlov operacijski sistem Chrome OS z njegovo pomočjo močno pridobil na tržnem deležu. Varen, hiter in zanesljiv oblačni operacijski sistem trenutno namreč uporablja zgolj 0,02-odstotka uporabnikov spleta (http://goo.gl/n5Xvb).

Vas zanima več iz te teme?
HP prenosni računalniki

Prijavi napako v članku