Telefoni
02.11.2009 17:01
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Največja odprta univerza na svetu postala mobilna

E-učenje doseglo tudi ruralna območja Indije
E-učenje doseglo tudi ruralna območja Indije

Zahvaljujoč partnerstvu med Ericssonom in univerzo IGNOU predavalnica prihodnosti prihaja na mobilne telefone ter obenem dosega več prebivalcev Indije. Ericsson bo razvil mobilno okolje tretje generacije (3G), preko katerega bodo lahko študenti univerze IGNOU prenašali vsebine posameznih predmetov, prav tako pa bodo lahko na svoje mobilne naprave prejemali obvestila SMS.

Profesor V. N. Rajasekharan Pillai, namestnik rektorja univerze IGNOU, pravi: »Naša univerza temelji na prepričanju, da je potrebno dostop do izobraževanja zagotoviti tudi manj privilegiranim članom naše družbe. V sodelovanju s podjetjem Ericsson bomo ustvarili učno platformo, ki s pomočjo mobilnih naprav spodbuja odličnost v izobraževanju in omogoča izmenjavo informacij. Naši študenti se bodo lahko tako kjerkoli in kadarkoli učili v skladu z lastnimi potrebami.«

Gowton Achaibar, predsednik Ericssonove indijske podružnice, pravi: »To partnerstvo je še en dokaz, kako lahko telekomunikacije pomembno prispevajo k razvoju družbe. Izobraževanje z uporabo mobilnih širokopasovnih tehnologij bo zagotavljalo učinkovit in stroškovno ugoden način za zagotavljanje vsebin uporabnikom, ki študirajo na daljavo.«

Indijska vlada je pričela pred kratkim v vsej državi spodbujati višjo izobrazbo. Danes se namreč le 15 odstotkov učencev v državi vpiše v srednjo šolo, Indija pa se obenem srečuje s pomanjkanjem učiteljev z višjo izobrazbo. V državi namreč 50 odstotkov univerzitetnih profesorjev nima opravljenega magisterija ali doktorata.

Univerza IGNOU je bila ustanovljena za razširjanje odprtega izobraževanja in učenja na daljavo ter nudi različne akademske programe, v okviru katerih je mogoče pridobiti certifikate, diplome in strokovne nazive. Univerza ima v Indiji in 34 drugih državah več kot dva milijona študentov.


Prijavi napako v članku